29.9.23

Αντιφασιστικός Συντονισμός Aθήνας - Πειραιά: Οι μεθοδεύσεις για την ακύρωση της αντιφασιστικής σύσκεψης δεν θα περάσουν Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά 


Ο Δήμαρχος του Ν. Ηρακλείου αρνείται στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου την παραχώρηση αίθουσας για την πραγματοποίηση  αντιφασιστικής σύσκεψης που καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά και στην οποία θα συμμετέχουν φορείς και συλλογικότητες της γειτονιάς για την ακύρωση  της ευρωπαϊκής νεοναζιστικής συγκέντρωσης της 1ης του Νοέμβρη. 


Αρκετές μέρες πριν την διεξαγωγή της σύσκεψης, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 1 Οκτώβρη,  το σωματείο ζήτησε και πήρε προφορική έγκριση για την παραχώρηση του πολιτιστικού κέντρου Ηλέκτρα Αποστόλου. Έγκριση που δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση της  αναιρέθηκε επίσημα με απόφαση του ίδιου του Δημάρχου. 


Οι πρώτες πληροφορίες έδειχναν παρέμβαση της Ασφάλειας. Γνωρίζουμε όμως και για τις πιέσεις, που όπως φαίνεται, ο Δήμαρχος δέχεται από ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους. 


Σήμερα Παρασκευή ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο. Εκεί βρίσκονταν και μέλη του Σωματείου, όπου και καταθέσαμε εκ νέου και επίσημα αίτηση για την παραχώρηση του χώρου. Απάντηση δεν λάβαμε. Ούτε και ο δήμαρχος δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας. 


Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός απαντά. Οι μεθοδεύσεις για την ακύρωση της αντιφασιστικής σύσκεψης δεν θα περάσουν. Την Κυριακή 1η Οκτώβρη θα πάμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηλέκτρα Αποστόλου. Εκεί αντιφασιστικές συλλογικότητες και τοπικοί φορείς, εργαζόμενοι και νεολαίοι της γειτονιάς του Νέου Ηρακλείου θα οργανώσουμε την δράση μας για την ΑΚΥΡΩΣΗ της ευρωπαϊκής νεοναζιστικής συγκέντρωσης. 


Θα είναι μια καλή ευκαιρία και για τον Δήμαρχο να πάρει δημόσια θέση για όσα πρόκειται να συμβούν στην περιοχή την 1η του Νοέμβρη. Και ας μας απαντήσει. Τώρα, όχι μετά τις εκλογές. Είναι με τα σωματεία, τους καθηγητές και τους συλλόγους γονέων ή με τους μαχαιροβγάλτες νεοναζί που λίγο καιρό πριν βανδάλισαν σχολεία και μαχαίρωσαν 16χρονο μαθητή; 


Αντιφασιστική σύσκεψη. Κυριακή 1 Οκτώβρη, 18:00μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ηρακλείου, Πολυκέντρο Ηλέκτρα Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.