2.10.23

Μαζική αντιφασιστική σύσκεψη στο Νέο Ηράκλειο
Ρεπορτάζ από το Antinazi zoneΗ σύσκεψη που κάλεσε για την Κυριακή 1/10 ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά» στο Νέο Ηράκλειο ήταν μαζική και πετυχημένη. Η υποχώρηση του δημάρχου Ν. Μπάμπαλου στις πιέσεις φασιστών και ακροδεξιών και η άρνησή του να μας παραχωρήσει την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» δεν μας πτόησε.


Η σύσκεψη έγινε στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και συμμετείχαν 100 άτομα από ένα πολύ ευρύ φάσμα πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Ήταν εκεί εκπρόσωποι από τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στον Αντιφασιστικό Συντονισμό, μέλη της τοπικής αντιφασιστικής συνέλευσης, συλλογικοτητες του Αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και πολύ σημαντικοί τοπικοί φορείς του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών.


Παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου, της Ένωσης Γονέων Νέου Ηρακλείου, της ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, δημοτικών σχημάτων της Αριστεράς από Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών κ.α.

Οι βασικές αποφάσεις της σύσκεψης ήταν:


  • Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420 την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 4.00 μ.μ.
  • Διοργάνωση αντιφασιστικής συναυλίας το Σάββατο 28 Οκτώβρη στο θεατράκι απέναντι από τον Ηλεκτρικό σταθμό
  • Προτάσεις σε εργατικά σωματεία για απεργία και στάσεις εργασίας ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.
  • Παρεμβάσεις και δράσεις στη γειτονιά και τα σχολεία της περιοχής.
  • Νέα σύσκεψη στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 11 Οκτώβρη.


Υπήρξαν ακόμα πολλές ιδέες και προτάσεις που θα συζητηθούν ξανά σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην επόμενη σύσκεψη.


Όλα δείχνουν πως όσο πλησιάζουμε στην 1η Νοέμβρη, τόσο αυξάνεται ο αριθμός των συλλογικοτήτων και των φορέων που μπαίνουν στη μάχη για να ακυρωθεί η πανευρωπαϊκή φασιστοσύναξη, για να μην αφήσουμε κανένα χώρο στους νεοναζί να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να προπαγανδίζουν τις εγκληματικές τους ιδέες! Το κλίμα ήταν ενωτικό και μαχητικό, όπως ταιριάζει άλλωστε σε έναν χώρο που φέρει το όνομα ενός συμβόλου της ιστορίας του αντιφασιστικού αγώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.