20.1.22

Φτάνει με την στοχοποίηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου!

 Σχόλιο του Antinazizone


Έχουμε εκφράσει ξανά την αλληλεγγύη μας προς τον διεθνώς βραβευμένο διασώστη προσφύγων, Ιάσονα Αποστολόπουλο, που αποτελεί συχνά-πυκνά τον στόχο της εμμονικής οργής των απανταχού ρατσιστών. Αυτή τη φορά είναι ο ιστότοπος www.capital.gr,  που μάλιστα επιτέθηκε δύο φορές στον Ι. Αποστολόπουλο. 

Την πρώτη φορά φιλοξενώντας στις 15 Νοέμβρη ένα άρθρο του Θοδωρή Γιάνναρου, άκρως συκοφαντικού, απειλητικού και εξυβριστικού για τον Ι. Αποστολόπουλο.  Παραθέτουμε για του λόγου το αληθές: 


«Κάποιοι τραγελαφικοί όμως Ιάσονες, μέλη δύσοσμων ΜΚΟ, βολεμένοι, καλοταϊσμένοι και αδρά πληρωμένοι θα ήθελαν σίγουρα να μην ξέρουμε, και για τον λόγο αυτό, με κροκοδείλια δάκρυα προσπαθούν να παραπλανήσουν, με δικές τους αυθαίρετες εκδοχές made in Turkey, περί του "Δικαίου της Θάλασσας" φθάνοντας στο σημείο να λένε, πως... η υποχρέωση διάσωσης ανθρώπων, που με το έτσι θέλω και χωρίς άδεια εισόδου στη χώρα μας, είναι υπέρτερη... της φύλαξης των συνόρων μας».


«Αρκετά ανεχθήκαμε τους απανταχού Ιάσονες και τους λερωμένους συνεργούς τους».


Την δεύτερη φορά δημοσιεύοντας φωτογραφία του εξώδικου που έστειλε ο Ι. Αποστολόπουλος για το άρθρο του Θ. Γιάνναρου στις 14 Γενάρη, με επιδεικτικά ακάλυπτα όμως στοιχεία, όπως τη διεύθυνση της πατρικής του κατοικίας, τα ονόματα των γονιών του κλπ. 

Πρόκειται για ξεκάθαρη στοχοποίηση, αφού αυτόματα οι απειλές προς τον Ι. Αποστολόπουλο, σε μηνύματα και ποσταρίσματα στα social media, συνοδεύτηκαν από φωτογραφίες του σπιτιού του και χάρτες με την τοποθεσία του από τα google maps κλπ. 


Η κατακραυγή ήταν αυτονόητη και άμεση. Τελικά το www.capital.gr αναγκάστηκε να «κρύψει» από την φωτογραφία του εξωδίκου τα επίμαχα στοιχεία. Κι όχι μόνο. Ο συγγραφέας του άρθρου, Θ. Γιάνναρος, υποχρεώθηκε σε δημόσια ανασκευή, την οποία και παραθέτουμε: 


«Ουδεμία πρόθεση είχα να θίξω προσωπικά τον κ. Ιάσονα Αποστολόπουλο τον οποίο και δεν γνωρίζω. Η αναφορά μου αφορούσε γενικά τις ΜΚΟ και τις πρακτικές ορισμένων εξ αυτών και δεν υπήρχε πρόθεση να πλήξω κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στον κύριο Αποστολόπουλο ούτε είχα σκοπό να το πράξω. Η αναφορά ήταν γενική και όχι στοχευμένη».


Υ.Σ.: Για να πάρουμε μια ιδέα για τον αρθρογράφο, θυμίζουμε πως διαγράφηκε το 2019 από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όταν  σε ανάρτηση στο  twitter του Ιρανού πρόσφυγα Arash Hampay που ζει στην Ελλάδα και έγραφε «Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό», είχε απαντήσει «θα πας από κει που ήρθες, μαϊμού».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.