16.3.20

Επίθεση της αστυνομίας σε αντιφασίστες στο Ρέθυμνο - Σοβαρά τραυματισμένη 22χρονη

Σοβαρός τραυματισμός μιας νέας γυναίκας σημειώθηκε στο Ρέθυμνο όταν δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν σε αντιφασίστες διαδηλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα, 22 ετών, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου καθώς έχει υποστεί αιμάτωμα στο κεφάλι από τα χτυπήματα των αστυνομικών. 
Στο Ρέθυμνο το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση ως απάντηση σε προγραμματισμένη συγκέντρωση εθνικιστών για υποστήριξη στις δυνάμεις ασφαλείας του Εβρου. Η 22χρονη πιθανότατα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων για να εξεταστει από νευροχειρουργό, ειδικότητα που δεν υπάρχει στο Ρέθυμνο. Εκτός από την 22χρονη ακόμα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για πρώτες βοήθειες. 
Τα επεισόδια μεταξύ των αντιφασιστών και  της αστυνομίας ξεκίνησαν από το δημαρχείο Ρεθύμνου ενώ στη συνέχεια η αστυνομία εγκλώβισε μια αρκετά μεγάλη ομάδα διαδηλωτών στην Πλατεία Μικρασιατών. Εκεί η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές περίπου 90 ατόμων τους οποίους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στοίβαξε σε ελάχιστο χώρο στο γκαράζ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου. 

Μάλιστα στο σημείο έσπευσε και εκπρόσωπος του Υγειονομικού ο οποίος τόνισε προς τους αστυνομικούς πως με βάση τις προφυλάξεις που λαμβάνονται αυτή την περίοδο οι συνθήκες κράτησης των διαδηλωτών ήταν απαράδεκτες. Τα ξημερώματα της Δευτέρας οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα. 
Η συγκέντρωση των εθνικιστών
Το απόγευμα της Κυριακής είχε προηγηθεί άλλη συγκέντρωση ομάδας εθνικοφρόνων στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη για «συμπαράσταση στους ακρίτες του Έβρου» με σύνθημα «Οχι στην Ισλαμοποίηση της Κρήτης» ενώ στη σχετική αφίσα ήταν γραμμένο το σύνθημα «Τούρκος εγώ δεν θα γενώ». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.