16.3.20

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χτυπούν μετανάστη στα Εξάρχεια και τον σέρνουν αναίσθητο
Σύμφωνα με την καταγγελία που έλαβε ο ιστότοπος katiousa.gr, την Παρασκευή  το βράδυ λίγο μετά τις 8, η αστυνομία καταδίωξε έναν μετανάστη από την πλατεία Εξαρχείων κατά μήκος του πεζόδρομου της Βαλτετσίου. Αυτός κατέφυγε στο ταχυφαγείο “Τα Άγραφα”, στη γωνία με την Μπενάκη, όπου μπήκαν και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τον έπιασαν, τον χτύπησαν δυνατά με τα κλομπ τους και στη συνέχεια του έκαναν κεφαλοκλείδωμα ώσπου λιποθύμησε, για να αρχίσουν να τον σέρνουν αναίσθητο και ανυπεράσπιστο στο πάτωμα.

Τα βίντεο που ακολουθούν δεν περιλαμβάνουν τις πιο σκληρές στιγμές βίας, παρόλα αυτά είναι ενδεικτικά για την πρακτική που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. σε αυτές τις περιπτώσεις. Ενώ όπως μας μετέφεραν, υπάρχουν και άλλοι περαστικοί που κατέγραψαν ολόκληρη τη σκηνή, μαζί με το κεφαλοκλείδωμα στον μετανάστη, που ήταν εξουδετερωμένος στο έδαφος και δεν προέβαλε καμία αντίσταση.
Όπως καταγγέλλουν οι αυτόπτες μάρτυρες, μόλις οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι μαγνητοσκοπούνταν, προσπάθησαν να αποσπάσουν από τους κατόχους τους τα κινητά που είχαν καταγράψει τη σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.