1.11.19

«Κόκκινη κάρτα» στο φασίστα Μπολσονάρου από τη Φλαμένγκο



Η ομάδα της Βραζιλίας Φλαμένγκο δεν προτίθεται να καλέσει τον φασίστα πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες σεβόμενη τον λαό της Χιλής.

Η βραζιλιάνικη ομάδα θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ, σε ένα παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Σαντιάγο, πρωτεύουσα της Χιλής, στις 23 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Βραζιλία, η διοίκηση της Φλαμένγκο δεν θα προσκαλέσει τον πρόεδρο της χώρας, ο οποίος είναι υμνητής του πρώην δικτάτορα της Χιλής, Αουγούστο Πινοτσέτ.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Μάουρου Σέζαρ Περέιρα, ο Μπολσονάρου δεν θα προσκληθεί, επίσης, διότι η παρουσία του στο Στάδιο Νασιονάλ του Σαντιάγο, μέρος όπου κατά την έκρηξη του πραξικοπήματος του Πινοτσέτ το 1973 υπήρξε τόπος φυλάκισης και κολαστήριο βασανιστηρίων για χιλιάδες ανθρώπους, θα αποτελούσε προσβολή στη μνήμη των θυμάτων.
Με δεδομένο τον κοινωνικό αναβρασμό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Χιλή, υπήρξε και σκέψη για την αλλαγή της έδρας του τελικού, με την CONMEBOL να διαψεύδει κάτι τέτοιο.
Από τη Φλαμένγκο, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρουν πως ενδεχόμενη πρόσκληση του Μπολσονάρου θα ισοδυναμούσε με λάθος μήνυμα στον λαό της Χιλής, ειδικά σε μία, τόσο έντονα φορτισμένη πολιτικά περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.