29.10.19

Χιλή: Αλληλλεγγύη στο στρατιώτη που αρνήθηκε να χτυπήσει τον εξεγερμένο λαό!Στην ΧΙΛΗ ο 21χρονος David Veloso Codocedo αρνήθηκε να κτυπήσει τον εξεγερμένο λαό!


O 21χρονος David Veloso Codocedo ήταν επαγγελματίας οπλίτης στην τρίτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία "La Conception" του στρατού της Χιλής που έχει έδρα την Αντοφαγκάστα. Στην κορύφωση της λαϊκής εξέγερσης η ταξιαρχία πήρε εντολή να μετακινηθεί στην πρωτεύουσα με σκοπό να συνδράμει στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η κυβέρνηση ενάντια στον λαό.

Όταν έφτασε στο Σαντιάγο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο νεαρός στρατιώτης παράτησε το όπλο του δηλώνοντας πως αρνείται να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις στους δρόμους της πόλης ενάντια στους διαδηλωτές. Ο στρατιώτης συνελήφθη και ο στρατιωτικός εισαγγελέας Cristián Ramirez Sepúlveda του απήγγειλε κατηγορία για απείθεια σύμφωνα με το άρθρο 33 του Κώδικα της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Έκτοτε ο David Veloso Codocedo κρατείται στο στρατόπεδο της Αντοφαγκάστα ενώ έχει γίνει σημείο αναφοράς και αλληλεγγύης για τους αγωνιζόμενους στην Χιλή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ DAVID VELOSO CODOCEDO(Αλιεύτηκε από τον λογαριασμό του Στέργιου Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.