29.10.19

ΠΕΝΕΝ-Οχι στο αντιδραστικό-ρατσιστικό νομοσχέδιο για το προσφυγικό άσυλο

Όχι στο αντιδραστικό - ρατσιστικό νομοσχέδιο για το προσφυγικό άσυλο

Η κυβέρνηση της Ν.Δ εισήγαγε στην Βουλή με διαδικασίες fast track και ψηφίζεται τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για το προσφυγικό άσυλο.


Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ο χαρακτήρας και η κατεύθυνσή του είναι εναρμονισμένα με την αντιδραστική - ρατσιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αναγκαίες προσθήκες και την σφραγίδα της ακροδεξιάς πολιτικής διακυβέρνησης της Ν.Δ στον κρίσιμο τομέα του μεταναστευτικού - προσφυγικού. 
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ε.Ε οι σύμμαχοί τους σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και σε ανταγωνισμό με Ρωσία - Κίνα από την μια προκαλούν, υποδαυλίζουν, επεμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου για να προωθήσουν τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά τους και από αυτή την άποψη είναι υπαίτιοι για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους και από την άλλη κλείνουν τα σύνορα και επιφυλάσσουν για τους πρόσφυγες άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες στρατοπέδου και γκετοποίησης της ζωής τους.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο επιχειρεί την ενσωμάτωση διάφορων ευρωπαϊκών οδηγιών, την ενοποίηση διατάξεων για την διαδικασία της χορήγησης και ανάκλησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας. Το πλαίσιο αυτών των ρυθμίσεων είναι η συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας.   
Η κυβέρνηση και το νομοσχέδιο επιφυλάσσουν πρακτικές αιχμαλώτων για τους πρόσφυγες, τους διώκουν, περιορίζουν δραστικά τα δικαιώματά τους, τους εγκλωβίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία κυριαρχούν άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Το νομοσχέδιο επιταχύνει, ενεργοποιεί, κλιμακώνει τις μαζικές απορρίψεις και οδηγεί σε κράτηση και απέλαση.
Καταργείται ουσιαστικά η πρόσβασή τους στην εργασία και αυτό γίνεται αμέσως με την λήψη του δελτίου αιτούντος το οποίο πάει στους 6 μήνες....
Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει πλέον την κατάργηση του εκπροσώπου της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και στο εξής θα απαρτίζεται από τρεις δικαστικούς.....
Οι αποφάσεις απελάσεων θα εκδίδονται μαζί με τις απορριπτικές, το μετατραυματικό στρες απαλείφεται ως λόγος ευαλωτότητας  ενώ ρητά πλέον ζητείται ειδική αιτιολογία στις ιατρικές βεβαιώσεις.....
Μειώνεται η τριετής άδεια διαμονής στους δικαιούχους επικουρικής προστασίας στον ένα χρόνο. Αναφορικά με τα παιδιά των προσφύγων στην εκπαίδευση, διατηρεί το άδικο καθεστώς, επιτρέπεται αυτή να γίνεται μέσα στα στρατόπεδα χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδης υποδομές και τα ανάλογα μέσα.
Επιβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς ¨συνεργασίας" των προσφύγων σε κάθε φάση προκειμένου να μην χάσουν το δικαίωμα εξέτασης της αίτησης για άσυλο αλλά ακόμη και την θέση σε στρατόπεδο, κάθε αντίρρηση για μετακίνηση σε άλλο στρατόπεδο οδηγεί σε κράτηση και απέλαση....
Η επιβολή του νόμου και της τάξης, δηλαδή της καταστολής είναι επίσης στην φιλοσοφία αυτού του αντιδραστικού νομοσχεδίου.
Η κατάθεση του νομοσχεδίου γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την αντιπροσφυγική και ξενοφοβική ρητορική και πολιτική της όπως επίσης κλιμακώνονται οι ξεδιάντροπες ρατσιστικές εκστρατείες ενάντια στους πρόσφυγες από Βελόπουλο, Χρυσή Αυγή και άλλα ακροδεξιά μορφώματα αλλά και τοπικούς παράγοντες σε διάφορα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.
Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων στο άσυλο των προσφύγων, την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
Παλεύουμε για την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους επιθετικούς πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς Ε.Ε - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο την χώρα και τον λαό μας.


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.