20.2.19

Αντιρατσιστική Συγκέντρωση στο Ρολόι 20/2/2019 6:30 μ.μ.

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα της Αυτόνομής Παρέμβασης Νεαπολιτών, για αντιρατσιστική συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 20 Φλεβάρη, στο Ρολόι (Ε. Βενιζέλου με Α. Παπανδρέου, Νεάπολη), σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι Ιρακινών στη Νεάπολη.


Προχθές το βράδυ στη γειτονιά μας είχαμε μια ρατσιστική επίθεση σε οικογένεια Ιρακινών με μικρά παιδιά. Μια επίθεση με αυτοσχέδια μολότωφ σε ανυπεράσπιστους, βασανισμένους ανθρώπους που έφυγαν από την πατρίδα τους για να γλυτώσουν από την κόλαση και τις φωτιές του πολέμου.

Για να βρουν εδώ την κόλαση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Επειδή πληθαίνουν αυτά τα περιστατικά.

Επειδή την ρατσιστική βία την είδαμε πρώτα σε τάγματα εφόδου και ρατσιστικές συμμορίες και την υποτιμήσαμε σαν περιθωριακή.

Επειδή μετά απλώθηκε ο ρατσιστικός λόγος απενοχοποιημένος, στις παρέες, στο σχολείο, στα ΜΜΕ, στο γήπεδο.

Τώρα η βία γενικεύεται.

Επειδή η Νεάπολη είχε δείξει αξιοπρόσεκτη ανθρωπιά και αλληλεγγύη στα χρόνια της Ειδομένης και διαχρονικά κατά την εγκατάσταση μεταναστών, ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά εμείς οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν θέλουμε άλλα κηρύγματα μίσους, δεν θέλουμε άλλο δηλητήριο στη ζωή μας και τη γειτονιά μας.

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε δυνατά για να σκεπάσουμε τις κραυγές μίσους: Καλοδεχούμενοι οι άνθρωποι που έρχονται διωγμένοι από τον πόλεμο ή από τη φτώχεια. Η Νεάπολη μας χωράει όλους.

Καλούμε λοιπόν, όποιον συμπολίτη μας θέλει να δείξει την αντίθεσή του στο άθλιο αυτό περιστατικό και στην γενικότερη διάχυση της ρατσιστικής βίας, σε μια συγκέντρωση στο Ρολόι (Ε. Βενιζέλου με Α. Παπανδρέου, Νεάπολη)
την Τετάρτη στις 20 Φεβρουαρίου 2019 από τις 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.