20.2.19

Διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση στην Αργεντινή

Πλήθος γυναικών διαμαρτυρήθηκε χθες μπροστά από το κοινοβούλιο στο Μπουένος Άιρες κρατώντας πράσινα φουλάρια ζητώντας τη νομιμοποίηση της άμβλωσης στην Αργεντινή.
 «Οι γυναίκες θέλουμε να αποφασίζουμε, η άμβλωση πρέπει να περάσει», φώναζαν οι διαδηλώτριες κατά διάρκεια της πρώτης διαδήλωσης υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση φέτος.


Τα πράσινα φουλάρια έχουν γίνει στην Αργεντινή σύμβολο της υπεράσπισης αυτού του δικαιώματος των γυναικών, ενώ οι πολέμιοι του έχουν διαλέξει το γαλάζιο φουλάρι.

«Σήμερα η άμβλωση έχει αποποινικοποιηθεί κοινωνικά», δήλωσε η Πατρίσια Μπουσταμάντε, μέλος της «Εκστρατείας για τη νόμιμη, ασφαλή και δωρεάν άμβλωση» που διοργάνωνε την κινητοποίηση.

«Είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα από τους βουλευτές. Δυστυχώς, οι γερουσιαστές της χώρας δεν συμπεριφέρονται σαν εκπρόσωποι του λαού», κατήγγειλε η ίδια.


Τον περασμένο Αύγουστο η Γερουσία απέρριψε νομοσχέδιο για την Εκούσια Διακοπή της Κύησης, αν και είχε περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας, με εκατομμύρια γυναικών να βρίσκονται την ίδια στους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμα να ορίζουν το σώμα τους.

Ο Αργεντίνος πρόεδρος, Μαουρίσιο Μάκρι, είχε δηλώσει «πολύ ευχαριστημένος» από τη συζήτηση που διεξήχθη, χωρίς να σχολιάσει το αποτέλεσμα.

Όπως κάθε χρόνο ένα νέο σχέδιο που θα προβλέπει τη χαλάρωση των περιορισμών στην άμβλωση πρόκειται να υποβληθεί στο κοινοβούλιο στις 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.