20.2.19

Φασίστες βανδάλισαν γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη


Την θρασύδειλη επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η κομματική οργάνωση βάσης της περιοχής, που προσθέτει ότι συγκεκριμένα άτομα επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη του κόμματος φωνάζοντας συνθήματα έξω από τα γραφεία.

Όπως αναφέρει ο «Ημεροδρόμος», σε ανακοίνωση της, η ΚΟ του ΚΚΕ, καταγγέλλει ότι τα περιστατικά φραστικής επίθεσης εναντίον μελών και στελεχών του Κόμματος έχουν πολλαπλασιαστεί, έπειτα από το γιορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματος και την πραγματοποίηση της κεντρικής εκδήλωσης της ΤΕ Βορειοδυτικών Συνοικιών στην Ευκαρπία, όπου τιμήθηκαν οι 14 εκτελεσθέντες αγωνιστές και μπήκε η ιστορία στη θέση της, αναδεικνύοντας το ρόλο των ταγμάτων ασφαλείας στην εκτέλεση αυτή.

Στην ανακοίνωση, επίσης σημειώνεται: «Τους ενοχλεί η ξεκάθαρη θέση του Κόμματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, το μόνο γνήσιο, λαϊκό, πατριωτικό και διεθνιστικό “ΟΧΙ” στην επαίσχυντη αυτή συμφωνία, η ανάδειξη του ρόλου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως σημαιοφόρου τους, αλλά και το κάλεσμα των κομμουνιστών για απομόνωση των φασιστικών ομάδων με αφορμή τα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Ιδιαίτερα, ενοχλούνται σήμερα, που μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος συσπειρώνονται και δυναμώνουν το ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών μαχών του Μάη».

Στην ανακοίνωση της, η ΚΟ καλεί το λαό της εργατοσυνοικίας της Ευκαρπίας να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, ξεκαθαρίζοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να φοβίσουν τους κομμουνιστές, ούτε τους ριζοσπάστες αγωνιστές του μαζικού λαϊκού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.