16.11.18

Διαδικτυακή πλατφόρμα για τη συλλογή στοιχείων για το θάνατο του Ζακ

Δημόσια έκκληση κάνει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου για τη συλλογή οπτικοακουστικού υλικού που να καταγράφει στοιχεία για τον θάνατο του 33χρονου στην οδό Γλάδστωνος την 21η Σεπτεμβρίου. Στην διαδικτυακή πλατφόρμα  που έχει δημιουργηθεί υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης στοιχείων ανωνύμως.

Ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε νεκρός την 21η Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 33χρονος, ενώ έχουν υπάρξει σημαντικές αντιδράσεις για τους κατηγορούμενους, αλλά και για τη στάση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.
Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture (με έδρα το Λονδίνο) δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία μπορούν όσοι έχουν οπτικοακουστικό υλικό από τη στιγμή της δολοφονίας, να το καταθέσουν ανωνύμως.
Η πλατφόρμα είναι στην ηλεκτρονική διεύθυνση zakcallforevidence.org

«Αν είστε περαστικός που έτυχε να βιντεοσκοπήσετε, φωτογραφίσετε ή καταγράψετε ηχητικά το γεγονός, ή έχετε υλικό από κάμερες ασφαλείας ή άλλο μέσο, παρακαλούμε καταθέστε το υλικό αυτό συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Εάν υπήρξατε μάρτυρας της επίθεσης αλλά δεν έχετε καταγράψει οπτικοακουστικό υλικό, η μαρτυρία σας δεν παύει να έχει εξαιρετική σημασία. Το υλικό που κατατίθεται μέσω της πλατφόρμας αυτής, θα χρησιμοποιηθεί από τον ανακριτή καθώς και από ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες, όπως το κέντρο Forensic Architecture, για την διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ.» αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την πλατφόρμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.