20.9.17

Θερινή Προβολή στο "Π" στα Πατήσια, Πέμπτη 21/9: Νeruda

Μπαίνοντας ξανά σε κανονικούς ρυθμούς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η ομάδα σινεμά του "π" προβάλει μια ποιητική και σε πολλά σημεία μυθοπλαστική βιογραφία, η οποία αποδίδει με πρωτότυπο τρόπο το πνεύμα του σπουδαίου βραβευμένου με νόμπελ λογοτέχνη, ενώ στοχάζεται πολυδιάστατα πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία και την αληθινή ζωή. Το στέκι θάναι ανοιχτό από τις 7 με καφενείο, μουσικούλα στην ταρατσοβεράντα, ενώ κρύα ποτά, ποπ κορν, σνακς, παγωτά κλπ όπως πάντα συνοδεύοντας τη θερινή προβολή μας.

Υπόθεση: 1948, Χιλή. Ο ποιητής Πάμπλο Νερούδα είναι τώρα μέλος του κομουνιστικού κόμματος και γερουσιαστής. Όταν κριτικάρει σκληρά περί της φυλάκισης απεργών ανθρακωρύχων, ο πρόεδρος της χώρας διατάζει τη σύλληψη του. Φυγάς πλέον, με την αστυνομία, υπό την ηγεσία του επιθεωρητή Όσκαρ Πελουτσόνο, στο κατόπι του, ξεκινάει να γράφει το «Κάντο Χενεράλ», ένα ιστορικό ποίημα ωδή στη Λατινική Αμερική.
Έχει να κάνει με το 1948, τότε που η αμερικανόφιλη κυβέρνηση του προέδρου Γκαμπριέλ Γκονζάλες Βιδέλα έθεσε εκτός νόμου το χιλιανό κομουνιστικό κόμμα και ανέθεσε στον φιλόδοξο αστυνομικό Όσκαρ Περουσονό να συλλάβει τον γερουσιαστή και ήδη διάσημο ποιητή Πάμπλο Νερούδα. Ο Περουσονό είναι ο αφηγητής της ταινίας αλλά κι ένας νερουδιανός ήρωας, μέσα από τις σκέψεις του οποίου ο Λαραΐν προσεγγίζει τον σκηνοθέτη όλης αυτής της δραματικής καταδίωξης, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Νερούδα.
Διάρκεια: 100', Είδος: Bιογραφία/Αστυνομική/Δράμα
Είσοδος φυσικά ελεύθερη!


https://www.facebook.com/steki.patisia.pi/?hc_ref=ARRGXhYDoIFazlutoK3HSBg_tsWSckW9kn-4uwyaibmtt3Sen7eMXvyS8v9nqk1ZNek&fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.