20.9.17

Καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις


Νέες επιθέσεις σε Ασπρόπυργο και Νέα Ιωνία καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, μία μέρα μετά τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Τραυματίες ένας μετανάστης εργάτης και ένα μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας.
Ξαναχτύπησαν στη Γκορυτσά
Στον Ασπρόπυργο «φασιστοειδή της συμμορίας της Γκορυτσά χτύπησαν ξανά μετά από τετράμηνη παύση των ρατσιστικών επιθέσεων», σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν ο Καουάρ Αμπάς έβγαινε από το σπίτι του. «Ομάδα δύο φασιστοειδών του επιτέθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τον πλησίασαν από πίσω. Ο ένας τον έπιασε από το λαιμό ενώ ο άλλος άρχισε να τον χτυπά με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο και το κεφάλι. Τον έριξαν κάτω και συνέχισαν να τον κλωτσάνε μέχρι που έβαλαν τις φωνές γείτονες και τους σταμάτησαν» σύμφωνα με την καταγγελία.

«Όταν έφτασε η αστυνομία, ένα από τα θύματα προηγούμενων ρατσιστικών επιθέσεων, κατήγγειλε ότι αναγνώρισε αυτούς που χτύπησαν τον Καουάρ Αμπάς, αφού ήταν οι ίδιοι που χτύπησαν ξανά και εκείνη την περίοδο», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

Γρονθοκόπησαν μετανάστη στη Ν. Ιωνία



Η καταγγελία για το περιστατικό της Νέας Ιωνίας αφορά μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας και σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτέμβρη.
«Ο Βαρές Τ. γρονθοκοπήθηκε από φασιστοειδές στην Αγ. Κωνσταντίνου, αφού είχε προηγηθεί τραμπουκισμός του κι απειλές. Μέτα από λίγη ώρα, ο Βαρές συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα, για τις πρώτες βοήθειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.