14.2.17

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες - Κάλεσμα για διαρκή παρουσία στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΜΑΤ με κάμερες έξω από τη δικαστική αίθουσα. Απαγόρευση εισόδου σε αντιφασίστριες/στες με πρόσχημα τη πληρότητα της αίθουσας. Χρυσαυγίτες να φωνάζουν ‘που είναι ο Παύλος σου τώρα;’ στη μητέρα του δολοφονημένου από τη ΧΑ Παύλου Φύσσα. Οι δυνάμεις καταστολής να αφήνουν τους χρυσαυγίτες ανενόχλητους να μπαίνουν στην αίθουσα, και όλοι οι υπόλοιποι να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Ύστερα από το σιγοντάρισμα της ΧΑ από τη κυβέρνηση με τις δηλώσεις για επανατοποθέτησή της στο δημοκρατικό τόξο για μικροπολιτικούς λόγους και κατ᾽ αποτελέσματος της προσπάθειας νομιμοποίησης φασιστικών πρακτικών, φτάσαμε σήμερα στο εκ νέου σιγοντάρισμα από την αστυνομία εντός της δικαστικής αίθουσας. Επιτρέποντας στη ΧΑ να διαλύσει τη διαδικασία και να επιτεθεί εντός της αίθουσας.

Η απονομιμοποίηση της ΧΑ είναι μια κεντρικό-πολιτική μάχη που μπορεί να λαμβάνει χώρα στη καθημερινότητα με τη συνεχή αντιφασιστική πάλη. Η μάχη εντός του δικαστηρίου είναι διακύβευμα για το αντιφασιστικό κίνημα και για την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας. Σε αυτή τη μάχη είναι αναγκαία η παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτές οι πρακτικές από πλευράς της ΧΑ και της αστυνομίας, τη στιγμή που δικάζονται δολοφονικές επιθέσεις δεν μας αναλογεί να μένουν αναπάντητες. Καλούμε στη συνεχή, μαζική και μαχητική παρουσία όλων.

Να μην επιτρέψουμε τις φασιστικές τους πρακτικές.
Να μην τους αφήσουμε να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο.
Να μην τους επιτρέψουμε να διαλύουν και να καθυστερούν τη διαδικασία.
Ούτε σπιθαμή χώρου στους δολοφόνους.

Ημερομηνίες Φεβρουαρίου:16,23/2 - Κορυδαλλός
24,28/2 - Εφετείο Αθηνών

Ημερομηνίες Μαρτίου:3,7,8,13,16,30/3 - Εφετείο Αθηνών
2,9,14,20/3 - Κορυδαλλός

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.