11.1.17

21 Γενάρη + 28 Γενάρη: ενωτικά καλέσματα δράσης ενάντια στην ορκωμοσία του Ντ.Τράμπ και τα γεγονότα των Ιμίων αντίστοιχα

* 21 ΓΕΝΑΡΗ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ.
* 28 ΓΕΝΑΡΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΙΛΛΗΣ – ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.

Δύο Σάββατα γεμάτα από διεθνιστική δράση αλληλεγγύης ανέδειξε η αντιφασιστική συνέλευση που έγινε στις 10 Γενάρη στην Τσαμαδού 15. 
Στην συνέλευση καλούσαν οι συλλογικότητες που είχαν βρεθεί πριν τις γιορτές με πρωτοβουλία του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά και είχαν διαμορφώσει ένα πρώτο σχέδιο καλέσματος [ 1 ] με αφορμή την ετήσια πανελλαδική ναζιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής στα τέλη Γενάρη για τα γεγονότα των Ιμίων.

Στην συνέλευση συμμετείχαν οι εξής:

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΑΡΑΝ, Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ, ΑΡΕΝ, ΟΡΜΑ, ΑΡΚ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Ξεκίνημα, Antinazi zone-YRE, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν, Π-χώρος κινημάτων-αλληλεγγύης-πολιτισμού, οι οποίοι μαζί με την αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε και τον Ποδονίφτη(Ν.Ιωνία) υπογράφουν ήδη το κοινό κάλεσμα.
Συμμετείχαν ακόμα και αναμένονται οι  υπογραφές τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ-ΚΕΕΡΦΑ, το ΕΕΚ, η συλλογικότητα για τα δικαιώματα των γυναικών ΜΩΒ, το δίκτυο αλληλεγγύης Μυρμήγκι από την Κυψέλη και ο Συντονισμός σωματείων, φοιτητικών συλλόγων για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Μέσα σε απόλυτα ενωτικό και συντροφικό κλίμα η συνέλευση ανέδειξε μια πρωτόγνωρη δυνατότητα διεύρυνσης και κοινής δράσης πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του κινήματος.

Για το θέμα της διεθνούς ημέρας δράσης με αφορμή την ορκωμοσία Τραμπ στις ΗΠΑ θα γίνουν κινητοποιήσεις το Σάββατο 21 Γενάρη. Το Μωβ και άλλες γυναικείες συλλογικότητες έχουν ήδη καλέσει για τις 1 μμ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά. Οι σ. από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΕΕΡΦΑ έχουν καλέσει στις 4μμ στο Σύνταγμα και γίνεται προσπάθεια συνεννόησης και συνάντησης των 2 κινητοποιήσεων.

Για το θέμα των Ιμίων αποφασίστηκε να παραμείνει το διεθνιστικό αντιφασιστικό κάλεσμα για το Σάββατο 28 Γενάρη στις 4μμ στην Πλατεία Ρηγίλλης, παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ακόμα δεν έχει εξαγγείλει την δική της κινητοποίηση που πέρυσι την είχε ανακοινώσει ένα μήνα νωρίτερα. Θα επιδιωχθεί η συγκέντρωση να πλαισιωθεί με δρώμενα καλλιτεχνικά, πέρα από ομιλίες-χαιρετισμούς συλλογικοτήτων. Θα βγει αφίσα και κοινό κάλεσμα διευρυμένα με τις υπογραφές όλων των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.