11.1.17

4 χρόνια από τη δολοφονία του Σ.Λουκμάν: Αντιφασιστική συγκέντρωση πλ. Μερκούρη Πετράλωνα, Παρασκευή 13/1/2017, 6 μ.μ.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης και αγώνα που οργανώνεται από τοπικές συλλογικότητες των Πετραλώνων την Παρασκευή 13 Γενάρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη, 4 χρόνια μετά από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν.
Ο Λουκμάν ήταν Πακιστανός μετανάστης και η δολοφονία του δεν απασχόλησε τα μεγάλα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη όσο εκείνη του Παύλου Φύσσα. Ήταν ένα από τα πολλά θύματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που κατέληξαν στο νοσοκομείο ή στον άλλο κόσμο, την περίοδο της πιο απροκάλυπτης κάλυψής τους από τα ΜΜΕ, την αστυνομία και τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Μιας περιόδου που οδήγησε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013, την αντίδραση του κινήματος και της διεθνούς κατακραυγής της ΧΑ, την κάτω βόλτα των νεοναζί και την έναρξη της δίκης τους ως εγκληματική οργάνωση.
Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν, στις 17 Γενάρη 2013, από τους Χρυσαυγίτες Λουκόπουλο και Στεργιόπουλο, οι νεοναζί επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν. Προσπαθούν να αξιοποιήσουν την απογοήτευση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και από το ρατσισμό που παράγεται από την απάνθρωπη πολιτική ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας με τη σφραγίδα Τσίπρα - Μουζάλα, με την καταδίκη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που γλίτωσαν από τον πνιγμό στο Αιγαίο να ζουν σε άθλιες συνθήκες μέσα στο κρύο και το χιόνι σε στρατόπεδα σαν της Μόριας στη Μυτιλήνη. Όμως παρότι σε ορισμένα νησιά συνεπικουρούμενοι από ξενόφοβους τοπικούς παράγοντες και την ανοχή της αστυνομίας σε εγκληματικές ενέργειες κατά των προσφύγων, οι νεοναζί εμφανίζουν να έχουν κάποιες επιτυχίες, δεν υπάρχει στην κοινωνία ένα πανελλαδικό φιλο-Χρυσαυγίτικο ρεύμα, σαν κι αυτό που φιλοτεχνήθηκε προ της δολοφονίας Φύσσα.
Χρέος καθενός και καθεμιάς που δεν ανέχεται το φασισμό και τον ρατσισμό, είναι να μην αφήσουμε να ξεχαστεί η δολοφονική δράση της συμμορίας της ΧΑ, να συμβάλλουμε στην καταδίκη της ηγεσίας των νεοναζί στην υπό εξέλιξη δίκη, να επανενεργοποιήσουμε τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Γι' αυτό σας καλούμε την Παρασκευή 13/1 στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Μερκούρη.
Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε. NO PASSARAN.
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.