21.11.16

Στέκι «Π» – Πατήσια, 26/11: Η δίκη της Χρυσής Αυγής & οι φασιστικές προκλήσεις στο προσφυγικό

Το Σάββατο 26 Νοέμβρη, ώρα 6.30μμ, στο στέκι «Π» (Καμπούρογλου 44 και Σαμαρά – Κάτω Πατήσια) ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά» και το «Π-χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης, πολιτισμού» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η δίκη της Χρυσής Αυγής και οι φασιστικές προκλήσεις στο προσφυγικό». 

Η δίκη των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και των δολοφονικών επιθέσεων σε συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ και στους αλιεργάτες στο Πέραμα βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ανάγεται σε ένα κεντρικό πολιτικό θέμα μιας και η έκβαση της μπορεί να ορίσει μια νομιμοποίηση της δολοφονικής της δράσης και να ανοίξει ένα νέο κύκλο επιθέσεων των φασιστών όπως ήδη συμβαίνει εκεί όπου γκετοποιείται η προσφυγική κρίση από την κυβέρνηση. Έτσι ανοίγεται ένα πεδίο δράσης των φασιστών απέναντι σε καταπιεσμένους και κυνηγημένους ανθρώπους θύματα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στη Μέση Ανατολή. Οι νεοναζί προσπαθούν να βρουν πολιτικό χώρο κατευθύνοντας σε αντιδραστικές και ξενοφοβικές κατευθύνσεις την απελπισία και την οργή του κόσμου που παράγεται από την όλο και συνεχόμενη εξαθλίωση από την μνημονιακή συγκυρία των τελευταίων 7 χρόνων.

Η δράση των φασιστών, ιδιαίτερα στα νησιά όπου παραμένει ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων στοχεύει στην ενεργοποίηση συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η αλληλεγγύη όμως που έχει δείξει ένα ευρύτερο κοινωνικό δυναμικό, είναι σίγουρα η απάντηση στην δολοφονική τους δράση δείχνοντας το δρόμο για την κοινωνία και απαντώντας παραδειγματικά τόσο στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στο προσφυγικό, όσο και στο ξεπέταγμα των φασιστών, που προσπαθούν να βρουν ζωτικό χώρο μέσα σε ένα τοπίο κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Συζητάμε με τους:
Γιάννη Μπασκάκη, δημοσιογράφο Εφημερίδας Συντακτών
Ελευθερία Κουμάντου, μέλος του Golden Dawn Watch
Θράσο Αβραάμ, Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα ΜΜΕ Λέσβου
Ντίνα Ρέππα, εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος του Συντονισμού Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων για το προσφυγικό μεταναστευτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.