21.9.16

24-25/9: Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας


Το 5ο Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό φεστιβάλ της πόλης μας πραγματοποιείται μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον:

·         Οι πολιτικές της ρατσιστικής Ε.Ε. που τη μετατρέπουν σε Ευρώπη-φρούριο, με κλειστά σύνορα, φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρώνουν το δρόμο στην άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη, τα οποία κλιμακώνουν τις επιθέσεις, χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της ομοφοβίας, ενάντια σε κάθε τι «διαφορετικό».
·         Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ντροπιαστική συμφωνία που υπέγραψε με Ε.Ε. και Τουρκία, μετατρέπει την Ελλάδα σε φυλακή χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών/μεταναστριών, εντείνει τις απελάσεις - επαναπροωθήσεις στην Τουρκία και οδηγεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (hotspots) όσους/όσες παραμένουν εδώ. Ταυτόχρονα εξαπολύει επίθεση στο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που εκδηλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αλληλέγγυους/αλληλέγγυες, ποινικοποιώντας τον αγώνα τους.
·         Ακροδεξιοί και φασίστες, βοηθούμενοι και από τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα, προσπαθούν να σπείρουν το μίσος απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες/μετανάστριες αλλά και σε όσους/όσες αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση και στο σύστημα που την εκτρέφει.
ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Εμείς υπερασπιζόμαστε τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση οποιασδήποτε μορφής.
Στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων για πλήρη δικαιώματα στην αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση, εκπαίδευση και περίθαλψη,  έξω από στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκέτο.
Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες/μετανάστριες και σε όσους και όσες αντιμετωπίζουν ρατσιστική και σεξιστική βία.
Για να βάλουμε οριστικά τέλος στη φρίκη του φασισμού και του ρατσισμού, χρειάζεται να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που τη γεννάει και τη θρέφει, που προσπαθεί να συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα, λαϊκή κατάκτηση, συλλογική δράση και που καταδυναστεύει ατομικές ελευθερίες για να ξεπεράσει την ιστορικού χαρακτήρα κρίση του. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια, τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Το 5ο Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό φεστιβάλ θα είναι μια δυναμική απάντηση στο ρατσισμό, το φασισμό και τον σεξισμό.
Σας περιμένουμε στις 24 και 25 Σεπτέμβρη στο πάρκο του Λιμενικού για να φέρουμε στο προσκήνιο την ισότητα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.