26.8.16

Διαδήλωση για την επίθεση στη Νοταρά, Δευτέρα 29/8 Προπύλαια, 6μμ

Το συντονιστικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό syprome.gr καταγγέλλει την εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου στην κατάληψη της οδού Νοταρά που φιλοξενούσε πρόσφυγες.
 
Επίσης, καλεί σε διαδήλωση στις 29 Αυγούστου στα Προπύλαια για να εκδηλώσουν όλοι την αντίθεσή τους σε κάθε ρατσιστική, ξενοφοβική επίθεση απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχούς και καταπιεσμένους.

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:
«Καταγγελία για τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση 
στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26
»Καταγγέλλουμε τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση απέναντι στην κατάληψη στέγης προσφύγων, στην οδό Νοταρά. 
»Στις 4 προχθές τα ξημερώματα, δυο άτομα, πέταξαν γκαζάκια, βενζίνη και μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κτίριο και να κινδυνέψουν όσοι έμεναν εντός.
  
»Με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο σχέδιο της γενικότερης ρατσιστικής, ξενοφοβικής επίθεσης, του κοινωνικού πολέμου απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχούς και καταπιεσμένους, η κίνηση αυτή μόνο μεμονωμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί.
 
»Η βομβιστική επίθεση στην Νοταρά έρχεται να συμπληρώσει τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης του Ορφανοτροφείου και τις προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων, την «εκκαθάριση» του λιμανιού του Πειραιά από την κυβέρνηση, την επίθεση των φασιστών στη Χίο εναντίον των προσφύγων και τις κατασταλτικές κυβερνητικές πρακτικές που ασκούνται με την εμμονική τήρηση και υπεράσπιση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και τις μαζικές επιστροφές, με την απομόνωση των προσφύγων σε άθλια στρατόπεδα, με τη διαπίστευση αλληλεγγύης μόνο για τους «επαγγελματίες» των ΜΚΟ και των διεθνών οργανισμών.
  
»Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που κάθε παράδειγμα αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης των προσφύγων βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της κυβέρνησης, όλου του πολιτικού κατεστημένου, όσο και των φασιστών για να μην διαταράσσει τίποτα τις πολιτικές της στρατιωτικοποίησης και του απόλυτου ελέγχου, των λογιστικών υπολογισμών και της κερδοσκοπίας, της απαρέγκλιτης τήρησης των δολοφονικών συμφωνιών με τους ευρωπαίους εταίρους.
»Το κίνημα οφείλει να περιφρουρήσει και να ενισχύσει τις αυτοοργανωμένες δομές και να παλέψει με κάθε μέσο ενάντια στην ποινικοποίηση και καταστολή της αλληλεγγύης, στον εγκλεισμό και την απομόνωση των προσφύγων και στις μαζικές επαναπροωθήσεις. 
»Συμμετέχουμε στη διαδήλωση, Δευτέρα 29/8, Προπύλαια, 18.00 και σε κάθε κάλεσμα συντονισμού και κοινής δράσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.