26.8.16

OΥΓΓΑΡΙΑ: Κι άλλο φράκτη κατά προσφύγων σηκώνει ο Όρμπαν

Η ουγγρική κυβέρνηση σχεδιάζει να υψώσει και δεύτερο φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία για να εμποδίζει πρόσφυγες και μετανάστες να εισέρχονται στο έδαφός της. Τον χαρακτηρίζουν «ολικό φράκτη» διότι θα φτιαχτεί κατά μήκος του πρώτου φράκτη, για να τον ενισχύσει.

Όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στον δημόσιο ραδιοσταθμό της χώρας, ο νέος φράκτης, ο που θα κατασκευαστεί κατά μήκος αυτού που υπάρχει ήδη, θα έχει στόχο να ενισχυθεί ο πρώτος ώστε να εμποδιστεί η ενδεχόμενη είσοδος εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ουγγαρία στην περίπτωση που αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας για τη μετανάστευση.
Ο γνωστός για τις ακραίες θέσεις του Όρμπαν, που έχει χαρακτηρίσει του πρόσφυγες και μετανάστες «δηλητήριο», είπε στο ραδιόφωνο ότι σύντομα ίσως υπάρξει «ανάγκη για μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας».
Ωστόσο δεν ανέφερε πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου φράχτη.
«Γίνεται ο τεχνικός σχεδιασμός για την κατασκευή ενός πιο ισχυρού συστήματος άμυνας δίπλα στην υπάρχουσα γραμμή άμυνας η οποία κατασκευάστηκε πέρυσι γρήγορα», δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν.
Ο υπάρχον φράκτης από αγκαθωτό σύρμα, που υψώθηκε κατά μήκος των νότιων συνόρων της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία, μείωσε σημαντικά την εισροή προσφύγων στην πρώτη. 
Παρ' όλα αυτά ένας μικρός αριθμός μεταναστών εξακολουθεί να φτάνει στη μεθόριο της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.