23.10.15

Ακροδεξιός ο δράστης του μακελειού στο σχολείο της Σουηδίας

Υποστηρικτής ακροδεξιών ομάδων ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης σε σχολείο της πόλης Τρολχάταν, στη Σουηδία, όπου φοιτούν κυρίως παιδιά μεταναστών.

Ο 21χρονος δράστης, που καταγόταν από τον Τρολχάταν εισέβαλε στο σχολείο με ένα σπαθί και μαχαίρια, σκότωσε έναν καθηγητή και έναν μαθητή. Από την επίθεση τραυματίστηκε ακόμη ένας καθηγητής και ένας μαθητής, οι οποίοι νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικών.
Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν αντιισλαμιστής και εχθρικός προς τους μετανάστες. Επίσης στο λογαριασμό του στο Youtube είχε ανεβάσει ταινίες για τον Χίτλερ και τον ναζισμό. Οι αρχές πλέον έχουν στρέψει την έρευνά τους στα πολιτικά κίνητρα, ωστόσο δεν έχουν δώσει περαιτέρω στοιχεία της ταυτότητάς του.

Στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο άνδρας είχε αναρτήσει την περασμένη εβδομάδα έκκληση στους Σουηδούς Δημοκράτες, το ακροδεξιό κόμμα που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο, να οργανώσουν δημοψήφισμα για τη μετανάστευση.
Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός πως ο δράστης, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το μακελειό, πόζαρε μαζί με μαθητές φορώντας τη μάσκα του «Νταρθ Βέιντερ». «Όταν τον είδαμε, νομίζαμε ότι ήταν φάρσα. Φορούσε μαύρη μάσκα και μαύρα ρούχα και είχε ένα μακρύ σπαθί. Οι μαθητές τραβούσαν φωτογραφίες μαζί του και ήθελαν ν' αγγίξουν το σπαθί», είπε μαθητής στη δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας.

Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.