23.10.15

Φασιστική επίθεση ενάντια σε Δημοτικούς Συμβούλους και εθελοντές σε χώρο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες


Την Πέμπτη 15/10 στις 5:00 το απόγευμα δυο νεαροί επιτέθηκαν στο Στέφανο Γιούργα, δημοτικό σύμβουλο Ζωγράφου και πρόεδρο της ΜΑΞΙΑΔΗΖ. Η επίθεση έγινε στο «Ρυθμό», όπου η Δημοτική Αρχή έχει συγκεντρώσει τα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν για τους πρόσφυγες το Σάββατο, 10/10.

Την προηγούμενη μέρα, στον ίδιο χώρο 5 νεαροί είχαν κινηθεί απειλητικά και είχαν εξυβρίσει 3 εθελόντριες που ταξινομούσαν και συσκεύαζαν τα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Την Πέμπτη το απόγευμα, η δημοτική σύμβουλος και συντονίστρια της πρωτοβουλίας του Δήμου Λίντα Κέρλυ, έφτασε πρώτη στο «Ρυθμό», όπου θα συνεχιζόταν η ταξινόμηση και η συσκευασία των ειδών πρώτης ανάγκης. Βλέποντας δυο νεαρούς μ’ έναν σκύλο μέσα στο χώρο, τους ζήτησε να φύγουν και τηλεφώνησε στον κ. Γιούργα που έμενε κοντά για να έρθει να βοηθήσει.


Οι νεαροί έβρισαν την κ. Κέρλυ, ενώ όταν έφτασε ο κ. Γιούργας, ο ένας από τους δυο, του είπε σαν να τον γνώριζε «εσύ Στέφανε μην ανακατεύεσαι». Στη συνέχεια, τον χτύπησε στο κεφάλι προκαλώντας του, όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, ρήξη τυμπάνου. Λίγα λεπτά μετά την επίθεση οι δυο νεαροί μπήκαν, μαζί με το σκύλο που είχαν μαζί τους, σ’ ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούργα, ο ένας από τους δυο νεαρούς ήταν γνώριμη φυσιογνωμία της περιοχής αλλά δεν ήξερε περισσότερα γι’ αυτόν.

Το παραπάνω περιστατικό, το οποίο καταγγέλθηκε και στην αστυνομία, περιέγραψαν στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 20/10/2015, ο κ. Γιούργας και η κ. Κέρλυ.

Η Δήμαρχος είπε ότι η Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζει αν τα κίνητρα της επίθεσης ήταν πολιτικά ή αν στο σημείο εκείνο είχε δημιουργηθεί μια «πιάτσα» που λόγω της συχνής παρουσίας εθελοντών τις τελευταίες μέρες «χάλασε».

Η συζήτηση για το θέμα έκλεισε με το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάζει με ομόφωνη απόφαση του την παραπάνω φασίζουσα επίθεση.
***

Το «Ξεκίνημα Ζωγράφου» καταδικάζει με τον πιο έντονο  τρόπο την επίθεση στον κ. Γιούργα, την κ. Κέρλυ και τις υπόλοιπες εθελόντριες.

Πρόκειται για μια επίθεση που μοιάζει έντονα με επίθεση Χρυσαυγιτών (και άλλων φασιστοειδών) λόγω της εμφάνισης των δραστών, λόγω του χτυπήματος που κατάφερε ο ένας από αυτούς στον κ. Γιούργα με μία κίνηση, αλλά και λόγω του χώρου όπου συνέβη.

Αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει την ανάγκη για όξυνση της αντιφασιστικής πάλης στη γειτονιά μας και για την προστασία των κινημάτων και των κοινωνικών δράσεων που οι φορείς της πόλης μας πρέπει να μπορούν ελεύθερα να αναπτύσσουν, χωρίς να κινδυνεύουν από το κάθε φασιστοειδές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.