14.7.15

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής (ενημέρωση)

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από το #GDTrial.


12:02 μ.
Η δίκη διεκόπη για Πέμπτη 16 Ιουλίου


11:57 π.μ.

Αποχώρησε σύσσωμη η Πολιτική Αγωγή. 
Διαμαρτυρήθηκε με γραπτό αίτημα για παραβίαση του αρθρου 141 παράγραφος 1 και της συνταγματικής αρχής της δημοσιότητας.
Διότι η σημαντική δήλωση της υπεράσπισης για τον κατηγορούμενο Άγγο, η οποία έλεγε πως ο ίδιος είναι μέλος του ίδιου πολιτικού κόμματος όπως όλοι οι κατηγορούμενοι δεν κατατέθηκε στα πρακτικά.
Η Πολιτική Αγωγή επανέφερε το θέμα της φωνοληψίας της δίκης, το οποίο όπως είπε στη δήλωσή της απορριφθηκε χωρίς αιτιολογία, και αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση της αρχής της δημοσιότητας της δίκης



11:14 π.μ.

Συνεχής διακοπές. 
Η υπεράσπιση δήλωσε πως θα επανέλθει επι της σύμβασης του Παλέρμο, αλλά η πολιτική αγωγή ζήτησε αντίγραφο του ισχυρισμού όπως ακούστηκε. Ένταση μεταξύ υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής, για το πως τοποθετήθηκε ο ισχυρισμός και το πως καταγράφηκε στα πρακτικά. Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αποσυρθεί. Η πολιτική αγωγή όμως ζήτησε αντίγραφο του ισχυρισμού Σωτηρόπουλου για να το αξιολογήσει. Η υπεράσπιση είπε οτι θα τοποθετηθεί συνολικά.
Η κα Ζαφειρίου συνήγορος του ΠΑΜΕ δήλωσε πως υπάρχει κίνδυνος να διαστραφεί όλο το περιεχόμενο της δίκης στο πλαίσιο του "είπα δεν είπα".
Ο κος Μιχαλόλιας απο την άλλη, δήλωσε πως ο διάδικος έχει το δικαίωμα να αναπτύξει προφορικά τη δήλωσή του και πως δεν είναι υποχρεωμένος να την καταθέσει και γραπτά.
Το δικαστήριο διέκοψε και πάλι για 10 λεπτά ώστε να εξετάσει το αίτημα της πολ. αγωγής σχετικά με την κατάθεση του ισχυρισμού του κου Σωτηρόπουλου γραπτά στην Πολιτική Αγωγή.



10:35 π.μ.

Η υπεράσπιση αναπτύσσει επιχειρήματα με την ερμηνεία του ΟΗΕ και τη σύμβαση Παλέρμο με εκτενή αναφορά σε πολλές νομικές λεπτομέρειες. Καθυστερούν. Η πρόεδρος τους ζητάει να ολοκληρώσουν. 
Αναφέρουν ότι παραβιάζεται το άρθρο 29 του Συντάγματος "περι περιορισμού άσκησης πολιτικών δικαιωμάτων" λόγω του οτι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι του ίδιου κόμματος...



10:18 π.μ.

Μόνο 14 κατηγορούμενοι στο εδώλιο και ενστάσεις συνήγορου υπεράσπισης Σωτηρόπουλου για τον κατηγορούμενο Άγγο. Ο οποίος υπέβαλλε αίτημα παύσης ποινικής δίωξης ισχυριζόμενος πως εκλείπει ο όρος επιδίωξης οικονομικού οφέλους.


09:05 π.μ.

Η Δίκη ξεκίνησε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.