14.7.15

Για το 1ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πύλου

Την Παρασκευή 10/7/2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πύλο το 1ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Αν και ο τόπος δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες δράσεις αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε από νωρίς με το στήσιμο των περιπτέρων. Το βιβλιοπωλείο, το ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι, το τραπεζάκι με την ομάδα του Re:think Project και τις δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και αργότερα η συλλογική κουζίνα είμαστε βέβαιοι πως άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Γύρω στις 9 ξεκίνησε η συζήτηση με θέμα "Η οικονομική κρίση, η απάντηση και η άνοδος του φασισμού " και ομιλητή τον πανεπιστημιακό Σπύρο Μαρκέτο. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους επισκέπτες του φεστιβάλ. 

Τη βραδιά έκλεισαν τα συγκροτήματα : "ακραία καιρικά φαινόμενα" και οι "What The Funk" με τις υπέροχες μουσικές τους και το αστείρευτο κέφι τους. 

Σημαντική και πολύτιμη η βοήθεια που απλόχερα μας έδωσε σε ό,τι χρειαστήκαμε η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, καθώς και αυτή του ιδρύματος Friedrich - Ebert - Stiftung που μας παραχώρησε το βιβλίο "Ας μιλήσουμε καθαρά για την ακροδεξιά" του Κωστή Παπαϊωάννου.

Ως Αντιφασιστικό -Αντιρατσιστικό Μέτωπο Πύλου είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την προσπάθεια μας να πιάνει τόπο και να αναγνωρίζεται στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Μια προσπάθεια με προσωπικό κόστος, το οποίο αποζημιώνεται από το αποτέλεσμα.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για έναν καλύτερο κόσμο, θα αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή φασισμού και ρατσισμού και θα σχεδιάζουμε κινήσεις για την δημιουργία αυτού του κόσμου και την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, ξεκινώντας από την περιοχή μας.

Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Μέτωπο Πύλου για το
1ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πύλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.