14.7.15

Ουγγαρία: Ξεκίνησε η ανέγερση του φράχτη της ντροπής

Μετά την ψήφιση του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού νόμου, πριν από λίγες μέρες, η Ουγγαρία ξεκίνησε σήμερα να κατασκευάζει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, στην προσπάθειά της να σταματήσει την είσοδο παράτυπων μεταναστών από τον Νότο.
Οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη, που θα έχει ύψος τέσσερα μέτρα και μήκος 175 χιλιόμετρα, ξεκίνησαν από το Μοράχαλομ, μια πόλη που απέχει 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βουδαπέστης.
Οι ξενώνες στην Ουγγαρία και την Αυστρία είναι γεμάτοι από μετανάστες και τον περασμένο μήνα η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να σταματήσει μια συμπλοκή εκατοντάδων μεταναστών που συγκρούονταν μεταξύ τους και εκτόξευαν πέτρες σε έναν καταυλισμό στην ανατολική πόλη Ντέμπρετσεν.
Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, περνούν από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στην κεντρική Ευρωπαϊκή Ενωση, διασχίζοντας την ΠΓΔΜ και τη Σερβία, για να καταλήξουν στην Ουγγαρία και από εκεί να προωθηθούν σε άλλα κράτη του χώρου Σένγκεν.
Από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει στην Ουγγαρία περίπου 70.000 μετανάστες. Πέρσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είχαν καταγραφεί μόνο 43.000 μετανάστες.
Οι περισσότεροι από αυτούς επιλέγουν να συνεχίσουν την πορεία τους για να εγκατασταθούν σε πλουσιότερες χώρες, όμως η ουγγρική κυβέρνηση φοβάται πως τα άλλα κράτη μπορεί να τους στείλουν πίσω στην Ουγγαρία.
Τον περασμένο μήνα εμπόδισε μια τέτοια απόπειρα, προκαλώντας εντάσεις στις σχέσεις της με την Αυστρία.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.