1.10.13

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά για τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών


Oι μαζικές συλλήψεις Χρυσαυγιτών αποδεικνύουν όλα όσα έλεγε το αντιφασιστικό κίνημα εδώ και δύο δεκαετίες.

Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μία ακόμη πολιτική άποψη αλλά είναι μια νεοναζιστική συμμορία εγκληματιών.


Στη κυβέρνηση, στους μεγαλοεκδότες και στους καναλάρχες που όψιμα έγιναν αντιφασίστες απαντάμε οτι:

  • Το νεοναζισμό εξέθρεψαν οι ίδιοι και το σύστημα που ακολουθούν με ευλάβεια.
  • Οι θεωρίες περί "δύο άκρων", "συνταγματικού τόξου", και "καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται" (λογική που εξισώνει τη βία του Χρυσαυγίτη με τη βία που ασκούν αυτοί που αμύνονται), θα μας βρούν απέναντι τους!


Ο αγώνας για το τσάκισμα του νεοναζισμού είναι υπόθεση του λαικού, εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος, αλλά και κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να μπορεί να σκέφτεται ελεύθερα.
Είναι αγώνας όλων όσων αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της τρόικας και των μνημονίων, που στρώνουν το έδαφος για τους νεοναζί και οδηγούν απελπισμένους "στην αγκαλιά τους".
Είναι αγώνας όλων όσων παλεύουμε για μια κοινωνία ισότητας, απαλλαγμένης από διακρίσεις με βάση τη φυλή και το έθνος. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα που εκδηλώθηκε στις περισσότερες από 100 πανελλαδικά διαδηλώσεις ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τις συλλήψεις των νεοναζί. Ειδικά η μαζική και μαχητική πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, τη Τετάρτη 25/9, άνοιξε νέους δρόμους για την ενότητα και τον συντονισμό  του αντιφασιστικού κινήματος σε ένα ανώτερο επίπεδο. 

Τώρα μπορούμε με μεγαλύτερη αποφασιστηκότητα να παλέψουμε για:
  • Παραδειγματική καταδίκη όλων των Χρυσαυγιτών.
  • Τη διάλυση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και κάθε φασιστικού, νεοναζιστικού μορφώματος, καθώς και ότι ανήκει σε αυτούς, γραφεία, έντυπα, σύμβολα.
  • Το ξήλωμα του χρυσαυγίτικου δικτύου από το κρατικό μηχανισμό.


Στηρίζουμε κάθε αντιφασιστική δράση που θα οργανωθεί από τοπικές συλλογικότητες και συνελεύσεις του Κερατσινίου, του Περάματος αλλά και κάθε γειτονιάς.

Καλούμε σε νέα ανοιχτή συνάντηση του αντιφασιστικού συντονισμού, τη Τετάρτη 9/10 και ώρα 19:00 στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια για να συζητήσουμε την οργάνωση διαδήλωσης, το Σάββατο 26/10,από τη πλατεία Βικτώριας προς τον Άγιο Παντελεήμονα και άλλες υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.