2.10.13

Οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να διαψεύσουν το αρχικό καταστατικό τους


Γράφει ο Ιός 


Δείγμα του πώς αντιμετωπίζει τις βαριές κατηγορίες εναντίον του είναι η χτεσινή απόπειρα του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής να διαψεύσει το κρυφό καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» την περασμένη Πέμπτη. Εσπευσε, μάλιστα να αναρτήσει στον ιστότοπό της το «πραγματικό» καταστατικό της, το οποίο έχει καταθέσει στον Αρειο Πάγο. Ως κατηγορούμενοι, ο κ. Μιχαλολιάκος και η ομάδα του έχουν βέβαια το δικαίωμα να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν.

Μόνο που άθελά τους μ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύουν τα στοιχεία εις βάρος τους: 

1. Ομολογούν ότι το περιεχόμενο του αρχικού καταστατικού της Χρυσής Αυγής είναι επιβαρυντικό γι’ αυτούς. Και εφόσον είναι γνήσιο (με σφραγίδες κ.λπ.), αποδεικνύει την πραγματική φύση της εγκληματικής τους συμμορίας. Γιατί είναι βέβαια αστείο να ονομάζουν «κίβδηλο» το δικό τους ντοκουμέντο, λες και δεν επιβεβαιώνεται το περιεχόμενό του από δεκάδες άλλα στοιχεία. 


2. Το καταστατικό που δημοσιεύουν φέρει ημερομηνία 30.8.2012, είναι δηλαδή πολύ μεταγενέστερο της εκλογής τους στη Βουλή! Αυτό το καταστατικό εγκρίθηκε, λέει, από το Πολιτικό Συμβούλιο της Χρυσής Αυγής στις 22 Αυγούστου 2013. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το Μνημόνιο αναφέρεται μέσα. Αλλά με ποιο καταστατικό πορεύονταν μέχρι σήμερα; Αστεία πράγματα. Το ότι δεν επρόκειτο να καταθέσουν στον Αρειο Πάγο ένα καταστατικό που αναφέρεται στη διφυή οργανωτική δομή της Χρυσής Αυγής (πολιτικό και στρατιωτικό σκέλος, τα οποία ονομάζονται «οργανωτική» και «διοικητική» πτέρυγα, αντιστοίχως) είναι προφανές. Καμιά οργάνωση τέτοιου είδους δεν καταθέτει δημόσια τα εσωτερικά της έγγραφα. 

3. Ακόμα κι αυτό το καταστατικό «βιτρίνα» που σκαρφίστηκαν μετά τις εκλογές περιέχει ενδιαφέρουσες ομολογίες, λ.χ. το άρθρο 6.4: «[Κάθε μέλος] δικαιούται να απολαμβάνει της ηθικής, πολιτικής και κάθε άλλου είδους κάλυψης και αλληλεγγύης του κόμματος για την πάσης φύσεως δράση που αναπτύσσει μέσα στα πλαίσια της προάσπισης και ενίσχυσης των ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων και αρχών του κόμματος». Αυτή την «κάλυψη» του ενός από τον άλλο βλέπουμε σήμερα να τίθεται σε εφαρμογή. 

4. Πιο αποκαλυπτική είναι η προσπάθεια της οργάνωσης να ρίξει την ευθύνη για τη δράση της στον… Αρειο Πάγο! Γράφει ο ανώνυμος κειμενογράφος: «Εάν κάποιος ανόητος πιστεύει στ’ αλήθεια πως αυτό το "έγγραφο" έχει κάποια σχέση με το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής, θα πρέπει να αναζητήσει τις ευθύνες του ίδιου του Αρείου Πάγου και της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών που επέτρεψαν κατ’ επανάληψιν στο Κίνημά μας να συμμετάσχει σε εκλογικές διαδικασίες τις τελευταίες δεκαετίες. Αν είναι ποτέ δυνατόν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να έδινε έγκριση, για να κατέλθει σε εκλογές μια "εγκληματική οργάνωση"». Εδώ δεν ξέρουμε τι να πρωτοθαυμάσουμε. Προφανώς επειδή τα πρωτοκλασάτα στελέχη ασχολούνται με τις απολογίες τους, την απίστευτη αυτή φράση τη συνέταξε κάποιο άπειρο μέλος που παραμένει ελεύθερο. Και επιβεβαιώνει ότι εφόσον ισχύουν όσα λέει το καταστατικό, τότε πρόκειται για «εγκληματική οργάνωση»! Πιο ωμή ομολογία δεν μπορούσε να υπάρξει. 

5. Τα επίμαχα σημεία του αρχικού (και απολύτως γνήσιου) καταστατικού είναι εκείνα που αναφέρονται στον εθνικοσοσιαλισμό, στην «αρχή του αρχηγού» (το περίφημο Führerprinzip που τόσο μπέρδεψε κάποιους δημοσιογράφους) και στη στρατιωτική δομή της οργάνωσης (με αναφορά μάλιστα σε «βαθμούς», από τον φαλαγγίτη και τον πυρηνάρχη μέχρι τον φαλαγγάρχη). Τίποτα απ’ αυτά δεν περιλαμβάνονται στο καταστατικό-βιτρίνα. Αλλά όλα τα βρίσκουμε σε αφθονία στα δημοσιευμένα κείμενα της οργάνωσης και βέβαια στη δράση της οργάνωσης. 

6. Αποκαλυπτική είναι και η απουσία ακόμα και της λέξης «Αρχηγός» στο καταστατικό-βιτρίνα, το οποίο έχει συνταχθεί προφανώς για να εμφανίσει την οργάνωση ως νομοταγές κόμμα και να απεμπλέξει τον Αρχηγό από την ευθύνη για τις δραστηριότητες των «Ταγμάτων Εφόδου». Αλλά και πάλι το ίδιο δημοσίευμα προδίδεται. Γιατί στην εισαγωγή του καταστατικού-βιτρίνα αναφέρεται ο «Αρχηγός». Αλλά αν ισχύει το καταστατικό-βιτρίνα, Αρχηγός δεν υπάρχει, παρά μόνο γενικός γραμματέας! 

7. Οσο για τον Αρειο Πάγο, είναι γνωστό ότι αυτό που ελέγχει το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είναι η ουσία της δράσης του κόμματος, αλλά το αν έχει υπογραφεί η τυπική σχετική δήλωση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της απόφασης 4/1.9.2007 του Α΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία ανακήρυξε έναν υποψήφιο ως μεμονωμένο υποψήφιο χωρίς τον τίτλο του συνδυασμού «Νέος Φασισμός», γιατί αυτό αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 29 παράγραφος 1 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι η οργάνωση και η δράση των κομμάτων οφείλουν να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η ακριβής διατύπωση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι η παρακάτω: «Ο μεµονωµένος υποψήφιος Α. Δ. θα ανακηρυχθεί ως µεµονωµένος χωρίς το δηλωθέν όνοµα Νέος Φασισμός, γιατί αυτό αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 37 παρ. 5γ΄ του π.δ. 96/5.6.2007, συνδυαζόµενη µε τη διάταξη του άρθρου 29 παρ. 1 του Συντάγµατος». 

Το συμπέρασμα είναι ότι η προβολή του καταστατικού-βιτρίνα αποκαλύπτει περισσότερα από εκείνα που θέλει να κρύψει. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.