21.10.13

Στον Άγιο Παντελεήμονα έσπασε ο φόβος (βίντεο)

Η ηλιόλουστη Κυριακή 20 του Οκτώβρη μακάρι να σταθεί αφετηρία για να αλλάξουν όσα συνέβαιναν στον Αγιο Παντελεήμονα.




Στο βίντεο (από το enet.gr) θα δείτε, κι όσοι/ες δεν ήρθατε χθες, εκατοντάδες κόσμου, με δεκάδες παιδιά, να παρακολουθούν στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα το «Μεγάλο μπλουμ του Μπρίλλη» από το Παιδικό θέατρο του Νέου Κόσμου. Να διασκεδάζουν, να χειροκροτάνε, να γελάνε, τα παιδικά βλέμματα να είναι καρφωμένα στους ηθοποιούς, τα πρόσωπά τους να λάμπουν. Η ομορφιά κατέκτησε την πόλη.

Λίγο παραπέρα, η ασχήμια: μερικές δεκάδες «κάτοικοι», με πέντε-δέκα από αυτούς να φωνασκούν και να προσπαθούν να προκαλέσουν, να χαλάσουν την παράσταση, να στάξουν λίγο ακόμα από το μίσος τους, τώρα που οι φουσκωτοί προστάτες τους είναι στη φυλακή ή λουφαγμένοι.  Απέναντί τους, για να προλάβουν οποιαδήποτε ενόχληση, άντρες και γυναίκες από τη διοργάνωση, που χωρίς να μπαίνουν σε ανούσια αντιπαράθεση., τους κρατούσαν μακριά από το χώρο της πλατείας. 




Με επιτυχία ο Μπρίλης στον Άγιο Παντελεήμονα by epocalibera


Δεν τα κατάφεραν τελικά οι «κάτοικοι»-ψηφοφόροι της Χρ. Αυγής. Όταν προσπαθούσαν να φωνάξουν κανά «αίσχος», εκατοντάδες χειροκροτήματα σκέπαζαν τις υβριστικές κραυγές τους.  

Η παράσταση ολοκληρώθηκε μετά τη 1 το μεσημέρι, τα παιδιά έλεγαν στους γονείς τους «ήταν ωραία η παράσταση», το ραντεβού ανανεώθηκε για το ερχόμενο Σάββατο για μια πορεία-διαμαρτυρία μετά μουσικής. Ο Αγιος Παντελεήμονας καιρός είναι να επιστρέψει στους πραγματικούς κατοίκους του.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.