10.7.13

Επίθεση χρυσαυγιτών με καδρόνια και λοστούς, σε κοινωνικό χώρο


Απροκάλυπτη φασιστική επίθεση από 80-100 χρυσαυγίτες δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Συνεργείο» κοντά στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, υπό την ανοχή(;) της ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν 7.30 το απόγευμα, στο χώρο γινόταν μάθημα αγγλικών και εκτός από τους μαθητές υπήρχαν μόνο 2 ενήλικοι. Η καθηγήτρια (άνω των 60) και άλλος ένας. Καταφτάνουν 50 μηχανάκια αφηνιασμένων με ελληνικές σημαίες, καδρόνια και λοστάρια.

Γνωστοί για τη θρασυδειλία τους, οι τραμπούκοι της ΧΑ (φορούσαν μπλούζες της ΧΑ και ρίξανε φυλλάδια με τις… πολιτικές τους θέσεις), χτύπησαν εκτός από τους ενήλικες και τα παιδιά και έκαναν το χώρο άνω-κάτω.

Ευτυχώς όλοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα. Η «Εφ.Συν» επικοινώνησε με τους ανθρώπους του «Συνεργείου», οι οποίοι εξήγησαν ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει 2 μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. να παρακολουθούν απαθείς από μακριά τα γεγονότα. Ένα τέταρτο πριν το περιστατικό, η πορεία πέρασε από τη λεωφόρο Αγίου Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης.


Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας που ο συγκεκριμένος χώρος δέχεται επίθεση, η πρώτη ήταν στις αρχές Μαρτίου με εμπρηστικό μηχανισμό και η δεύτερη μέσα στο Πάσχα συνοδεία αστυνομικών (!), όπως καταγγέλλουν στην Εφ.Συν» κάτοικοι της περιοχής. Μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση του χώρου, η οποία αποφάσισε να κινηθεί νομικά με βάση πειστήρια που συλλέγονται από γείτονες.

Πηγή: efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.