10.7.13

Ενάντια στον Φασισμό - Εκδήλωση στη Ν. Πεντέλη το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 8.30 μμ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
Είναι η ανάγκη μας για επιβίωσηΤο τελευταίο χρόνο δείχνει να απασχολεί την κοινωνία το ζήτημα του φασισμού πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα. Αυτό είναι κάτι το οποίο συντελείται λόγω της ανόδου των φασιστικών κομμάτων αλλά και της ακροδεξιάς φασίζουσας στροφής του κράτους όπως αυτή υπονομεύεται το τελευταίο διάστημα (δείτε τον τρόπο απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ). Το ζήτημα του φασισμού είναι κάτι το οποίο μεταφέρεται από γειτονιά σε γειτονιά, ανεβαίνοντας σταδιακά όλο και πιο βόρεια με πιθανό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σύντομα δυναμικά στην περιοχή μας. Όμως παράλληλα το ζήτημα ήδη έχει αγγίξει τον κόσμο της περιοχής, καθώς μας απασχολεί στα σχολεία μας, τον χώρο εργασίας μας, τους καφενέδες μας, από καιρό τώρα. Έτσι, είναι ανάγκη να γνωρίζουμε την πραγματική, ιστορικά αποδεδειγμένη, φύση του φασισμού.


Οι φασίστες, όσο και αν προβάλουν τον εαυτό τους ως αντισυστημική δύναμη ή φορέα αλλαγών, κατά βάση πάντα υπήρξαν, και ακόμα είναι, το πλέον ακραίο κομμάτι του ίδιου του συστήματος. Δηλαδή, η φασιστική Χρυσή Αυγή, ανεβαίνει σε δημοτικότητα επειδή διατρανώνει ότι θα καθαρίσει τον τόπο από όλους όσους καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό. Στην πραγματικότητα όμως, αντί να στοχοποιεί τους πραγματικούς υπαίτιους της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού, δηλαδή την τρόικα, την ΕΕ, τις τράπεζες και τις αγορές, κάνει το ακριβώς αντίθετο: στοχοποιεί επί μέρους κοινωνικές ομάδες, όπως τους μετανάστες, τους δημοσίους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να στρέφεται η μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και τελικά ο λαός να μην βλέπει ποιος είναι ο πραγματικός του εχθρός. Κι έτσι όσο εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας, τόσο οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ, συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους: να φροντίζουν να πλουτίζουν οι λίγοι έχοντες, και ο 

λαός να φτωχαίνει όλο και περισσότερο.


Αυτό αποδεικνύεται από την στάση της φασιστικής-νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα του σήμερα, αλλά και ιστορικά από τις καταστροφές τις οποίες έκαναν οι έλληνες φασίστες στη χώρα μας.


Συγκεκριμένα, στο σήμερα, η Χρυσή Αυγή ήταν το μόνο κόμμα (πέραν της συγκυβέρνησης) το οποίο στήριξε το κλείσιμο της ΕΡΤ με τον αντιδημοκρατικό τρόπο που αυτό έγινε πριν μερικές ημέρες. Αντίστοιχα στο άμεσο παρελθόν, στήριξε το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιωτικά συμφέροντα, μια πράξη που έγινε ενάντια στο συμφέρον των αγροτών αυτού του τόπου, αλλά και ενάντια στο συμφέρον συνολικά του λαού, αφού ξεπουλήθηκε μόνο το κερδοφόρο κομμάτι της. Σε όλα τα κομβικά ζητήματα του τελευταίου χρόνου η Χ.Α. πάντα στέκονταν από την μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τρόικας, της κυβέρνησης και των κομματιών που διαπλέκονται μαζί τους. Αυτό ακριβώς κάνει στην Χαλκιδική όπου υποστηρίζει το «ξεπούλημα» μπιρ παρά ενός ολόκληρου δάσους προς όφελος γνωστών ξένων και ελληνικών συμφερόντων. Για τον ίδιο λόγο ψήφισε θετικά στην τοποθέτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και συνεπώς στο ξεπούλημα των Δημόσιων επιχειρήσεων, εδαφών και κτηρίων που έγιναν, γίνονται ή θα γίνουν. 


Αντίστοιχα, με την ίδια συστημική λογική της, στάθηκε απέναντι στους δίκαιους αγώνες χαλυβουργών, εργαζόμενων στο ΑΠΘ ή στο ΜΕΤΡΟ και όλων συνολικά των αγωνιζόμενων κλάδων. Σε κάθε δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, κόντρα στις μειώσεις μισθών, στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στις απολύσεις οι χρυσαυγίτες είναι οι πρώτοι απεργοσπάστες. Σε μια εποχή, δηλαδή, που η απεργία είναι το μόνο όπλο του λαού για να βάλει φρένο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, η Χ.Α. συντάσσεται στο πλευρό των κυβερνώντων και βρίσκεται απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα. Έτσι, ως παρακράτος, συχνά επιδιώκουν και την καταστολή των αγώνων με χτυπήματα σε αγωνιστές, εξυπηρετώντας και πάλι τις επιδιώξεις των κυβερνώντων. Ακόμη περισσότερο, πασίγνωστη είναι η σχέση των ΜΑΤ, των δυνάμεων καταστολής του λαού, με τους φασίστες της Χ.Α., οι οποίοι σε κάθε περίπτωση (είτε ως παρακράτος, είτε ως κράτος μέσω των ΜΑΤ και άλλων ομάδων), επιδιώκουν να φιμώσουν τη λαϊκή οργή, για να συνεχίσει η κυβέρνηση και η τρόικα το έργο της.


Ταυτόχρονα με όλα αυτά, κερδίζουν από την ξενοφοβία και την φτώχεια, εκμεταλλευόμενοι το φοβισμένο λαό και τους μετανάστες που χρησιμοποιούν ως δούλους. Τα παραδείγματα πάμπολλα: ιδιοκτήτες ακινήτων στον Αγ. Παντελεήμονα, αφεντικά στη Μανωλάδα, ιδιοκτήτες ροζ ξενοδοχείων και πολλά άλλα. Εμφανίζονται ως υπερ-πατριώτες, αλλά στην πραγματικότητα διαστρεβλώνουν και καπηλεύονται την ιστορία του λαού για να πετύχουν την αποδοχή τους από τον κόσμο.


Όλα αυτά όμως δεν είναι καινούργια. Τα φασιστικά κόμματα και οι φασιστικές ομάδες ανέκαθεν στήριζαν το σύστημα σε βάρος του λαού, όπως έκαναν στην κατοχή όταν οι "Χ"ίτες κατέδιδαν αντιστασιακούς αγωνιστές στους ναζί κατακτητές, στην ταραγμένη δεκαετία του '60 με τη δολοφονία Λαμπράκη και στη μεταπολίτευση με τη δολοφονία Τεμπονέρα. Όπως πάντα έτσι και τώρα οι φασίστες έχουν πλήρη κάλυψη από τις δυνάμεις καταστολής και ασυλία από τον κρατικό μηχανισμό στη δράση τους ενάντια στον "εχθρό λαό".


Εμείς στην πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης -Μελισσίων πιστεύουμε ότι είναι επείγον να απαντήσουμε και να οργανωθούμε ενάντια στη φασιστική απειλή. Τον φασισμό τον πολεμάς, όταν γνωρίζεις τον πραγματικό ρόλο που επιτελεί δηλαδή την καταπάτηση και κατακρεούργηση των πραγματικά αντισυστημικών και αγωνιστικών φωνών προς όφελος όλων εκείνων που πλουτίζουν σε βάρος μας.


Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την σημερινή πολιτική και νομοθετική εξουσία και ότι ο φασισμός θα νικηθεί μόνο με μαζικούς-λαϊκούς αγώνες. Μόνο εκείνο φοβούνται στην πραγματικότητα κράτος και παρακράτος: την ενότητα και την οργάνωση του λαού απέναντί τους. Γι' αυτό λοιπόν σας καλούμε όλους να ενώσετε την φωνή σας μαζί μας ενάντια στο φασιστικό φαινόμενο.

Να καταδικάσουμε το φασισμό.
Να μην του επιτρέψουμε να βρει έδαφος στη γειτονιά μας.

Σας καλούμε στην εκδήλωση που θα κάνουμε στο αμφιθέατρο της πλατείας στη Ν. Πεντέλη το Σάββατο 13 του μήνα στις 8.30 μμ για το θέμα του φασισμού.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
 laikisinelefsipentelis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.