10.7.13

Άρση ασυλίας Γερμενή για την επίθεση στον Γιώργο Καμίνη

Αίρονται οι ασυλίες ενός βουλευτή της ΝΔ και δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Με ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν στην Ολομέλεια της Βουλής, ήρθη η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ,Ευθύμιου Καρανάσιου, καθώς και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμένη και Στάθη Μπούκουρα.

Ο Ευθ.Καρανάσιος εγκαλείται για καταδολίευση δανειστή, οΓ.Γερμένης για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ενώ οΣτ.Μπούκουρας για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Καρανάσιου τάχθηκαν 186 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 22, «παρών» δήλωσε ένας, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γερμενή τάχθηκαν 208 βουλευτές, κατά 2, ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Μπούκουρα τάχθηκαν 207 βουλευτές, κατά 1, δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής αρνήθηκε να άρει την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγεώργου, εγκαλούμενου για παράβαση καθήκοντος, όπως επίσης και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος εγκαλείτο για παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Κ.Κοντογεώργου, τάχθηκαν 5 βουλευτές, κατά 201, τρεις βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ βρέθηκαν και δύο λευκές ψήφοι.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Λαμπρούλη τάχθηκαν 11 βουλευτές, κατά 190, «παρών» δήλωσαν οκτώ, ενώ υπήρξαν και δύο λευκές ψήφοι.
 

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.