28.4.13

Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης: το «κάστρο» της Χρυσής Αυγής θα πέσει από μέσα!


Κατερίνα Κλείτσα- Περαία

Η Νέα Μηχανιώνα (που ανήκει στο Δήμο Θερμαϊκού και βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη) είναι μία από τις «αγαπημένες» περιοχές της Χρυσής Αυγής. Εμφανίζονται στις λαϊκές αγορές της περιοχής και μοιράζουν φυλλάδια, μοιράζουν δωρεάν τρόφιμα, ενώ πρόσφατα άνοιξαν και νέα γραφεία στο κέντρο του χωριού.

Την ίδια ώρα όμως, κάτοικοι της περιοχής έχουν πάρει την πρωτοβουλία να παρέμβουν στην τοπική κοινωνία, να μοιράσουν φυλλάδια για τον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από την Χρυσή Αυγή και να χτίσουν αντιφασιστικό πυρήνα που να δραστηριοποιείται στη Μηχανιώνα, μία περιοχή, που όπως τόσες άλλες στην Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία προσφυγιάς.


Έτσι, την Παρασκευή 26/4, μία ομάδα περίπου 20 κατοίκων της περιοχής μοιράσαμε αντιφασιστική προκήρυξη στα καταστήματα της Μηχανιώνας, στο κέντρο υγείας σε εργαζόμενους και ασθενείς, στις καφετέριες, κοκ. Η αποδοχή του κόσμου ήταν πολύ θετική και δημιούργησε αισιοδοξία για τα επόμενα βήματά μας.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής ήρθε άμεσα, την επόμενη μέρα 27/4. Ενώ μοίραζαν τρόφιμα στους κατοίκους, συνάντησαν δύο παιδιά που συμμετείχαν στην εξόρμηση, τους απείλησαν και μετά από καυγά που ακολούθησε, κάλεσαν την αστυνομία με σκοπό να κάνουν μήνυση για εξύβριση. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, αλλά τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να μην κάνουν μήνυση.

Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να τρομοκρατήσει όποια φωνή αντίστασης συναντάει, δεν θα περάσει. Μετά τα πρώτα επιτυχημένα μοιράσματα στη Μηχανιώνα, την επόμενη περίοδο προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις και εξωστρεφείς δράσεις, με σκοπό η αντιφασιστική συνείδηση να εξαπλωθεί σε όλη τη Νέα Μηχανιώνα.



11 σχόλια:

  1. Γιατι ποτε δεν γραφετε μια αληθεια ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο ότι ξέρω ο Μουσολίνι έχει πεθάνει.Ο Χίτλερ το ίδιο, και δεν ήταν κανένας από μας γεννημένος άρα ,δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να ήταν κανείς γραμμένος ούτε στο φασιστικό κόμμα Ιταλίας ούτε στο ναζιστικό κόμμα Γερμανίας.Επίσης το δεξιός και αριστερός είναι όροι της γαλικής επανάστασης ,από οτι ξέρω ούτε αυτήν την προλάβαμε .Σήμερα αναγνωρίζω μόνον δύο όρους .ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ με υποκατηγορία τους προδότες δωσίλογους .Διαλέγετε και παίρνετε.Ο ΕΘΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΙΩΑΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε ξέρεις και ιστορία...μπράβο μπράβο.. 'Η ναζί ή Άνθρωπος
      Ούτε στη Μηχανιώνα, ούτε πουθενά
      Τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά...

      Διαγραφή
  3. Το ότι κρεμάσαμε τους φασίστες (Μουσολίνι κλπ) δε σημαίνει ότι τελειώσαμε με το φασισμό. Θα τον τελειώσουμε όμως. Έχεις και το θράσος να λες για δωσίλογους - για ρώτα τους δικούς σου, ποιούς λέγαν δωσίλογους και ταγματασφαλίτες ή γερμανοτσολιάδες στην κατοχή. Ουστ ναζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρέ παλήκαρι μου ,ή δεν πήγες σχολείο ή είσαι ο μαθουσάλας γιά να έχετε κρεμάσει μαζί και εσύ τον Μουσολίνι,εγώ δεν τον πρόλαβα

      Διαγραφή
  4. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.....ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν είναι "αυτή" που εγραψε το άρθρο. Αλλά είσαι τόσο πυροβολημένος και στενόμυαλος που ούτε καν το διάβασες (αν ξέρεις να διαβάζεις και δεν στα είπαν άλλοι...) πριν σχολιάσεις. Όσο για την απάντηση, τι να πω... Ακόμη κι ένα εννιάχρονο θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι πιο έξυπνο από "να κόψει τα ναρκωτικά, έχει κάψει εγκέφαλο". Τουλάχιστον αυτΗ έχει εγκέφαλο για να κάψει παλιοφαιστοσκούληκο που μιλάτε και για ιστορία.

      Διαγραφή
  5. Ρε απλυτα , παλι ληγμενα πηρατε?
    Ελατε στην Μηχανιωνα να σας πληνουμε στον Θερμαικο.
    Ξεχασατε τι παθατε οταν ξαναηλθατε με λεωφορειο και φυγατε με ασθενοφορα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σας πλήνουμε= να σας πλύνουμε. Πάντα με διασκέδαζε η ορθογραφία των φασιστοειδών. Άσε που, για την ιστορία, εσείς έχετε παρελθόν "πλυσίματος" στα θαλασσινά νερά. ΖΗΤΩ ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΧΑΝΙΑ!

      Διαγραφή
  6. Ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται με το νερό της (ιστορικής) λήθης. Μόνο εχθρό τούτο το πολιτικό παράσιτο έχει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, όταν αυτοί βέβαια εκδιπλώνονται επί της ουσίας και όχι τύποις. Όταν, σε έναν ευδιάκριτο βαθμό, υπηρετούν τα συμφέροντα του δήμου – δηλαδή του λαού – και όχι των ελαχίστων που τον λεηλατούν...
    τ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.