28.4.13

Σάμος: Δεν έγινε η αιμοδοσία της "Χρυσής Αυγής"



"Θα επανέλθουμε για να ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος που έχουμε δημιουργήσει", δήλωσαν πριν αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο Σάμου, χωρίς να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη τους αιμοδοσία, τα μέλη της "Χρυσής Αυγής".

Ένταση δημιουργήθηκε χτες στο Νοσοκομείο της Σάμου, όπου τελικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη τους αιμοδοσία.

Από νωρίς το πρωί υπήρξε συγκέντρωση δεκάδων πολιτών, εκπροσώπων φορέων, μελών του ιατρικού συλλόγου, του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπων κομμάτων, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για  αιμοδοσία, αφού τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» επέμεναν στον όρο το αίμα που διαθέτουν στην Τράπεζά τους να διατίθεται μόνο σε Έλληνες.


«Θα επανέλθουμε για να ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος που έχουμε δημιουργήσει» δήλωσαν πριν αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο Σάμου, τα μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο της αιμοδοσίας ζητούσαν να πάρει θέση η διοίκηση και να μη δεχτεί την αιμοδοσία υπό όρους αφού πρόκειται για εθελοντική πράξη που αφορά τον συνάνθρωπο.

Χρειάστηκαν περίπου πέντε ώρες διαβουλεύσεων της διοίκησης με τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» αλλά και τους εκπροσώπους των φορέων προκειμένου να εκτονωθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών.

Γύρω στις 2 η ώρα το μεσημέρι κλήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές στο Νοσοκομείο της Σάμου, που είχαν συνομιλία και με τις δύο πλευρές ξεχωριστά.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι φορείς δεν δέχτηκαν να αφήσουν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» να πραγματοποιήσουν την αιμοδοσία εάν δεν υπέγραφαν ότι αποσύρουν τον όρο «αίμα μόνον για Έλληνες», που έθεταν αρχικά.

Τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» στον διάλογο που είχαν με τη διοικήτρια τόνισαν ότι συμφωνούν η διαχείριση του αίματος να γίνεται από το ίδιο το νοσοκομείο, ωστόσο ενημέρωσαν ότι σε περίπτωση που θέλουν να κάνουν χρήση ποσοτήτων αίματος από την τράπεζα τους θα το κάνουν μόνο για Έλληνες, όπως έκαναν και με προηγούμενες αιμοδοσίες.

Από την πλευρά τους, οι φορείς ζητούσαν να καταργηθεί η συγκεκριμένη Τράπεζα αίματος και κατήγγειλαν τη διοίκηση ότι δεν πήρε θέση ξεκάθαρη για να αποτρέψει την αιμοδοσία.

Τέλος τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το «Κέντρο Πρώτης Υποδοχής» του νησιού, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών λέγοντας ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και ότι οι ξένοι δεν έχουν θέση στη χώρα.



Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.