25.3.13

Αποδοκιμασίες κατά τις καταθέσεις στεφάνων της Χρυσής Αυγής σε Λουτράκι και Κοζάνη



Λουτράκι: Αποδοκιμασίες για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής που κλωτσούσε πεσμένο διαδηλωτή

Ένταση και συλλήψεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων σε Περαχώρα και Λουτράκι, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία Ευστάθιος Μπούκουρας κατάθετε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων. Στην Περαχώρα τρία άτομα αποδοκίμασαν τον βουλευτή, με πρώτη μια γυναίκα και το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των αστυνομικών. Στο Λουτράκι, όμως, την ώρα που ο ίδιος βουλευτής πήγε να καταθέσει στεφάνι εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, ένας νεαρός έτρεξε πίσω του πήρε το στεφάνι πριν προλάβει να το αγγίξει και μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισαν συμπλοκές σώμα με σώμα με την αστυνομία να προχωρά σε ρίψη χημικών και συλλήψεις. 

πηγή: Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας

Με αποδοκιμασίες η κατάθεση στεφάνου της Χρυσής Αυγής στην Κοζάνη
Επεισόδια δημιουργήθηκαν στην Κοζάνη, με αφορμή την κατάθεση στεφανιού από αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, στο μνημείο των ηρώων, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μέλη του ΚΚΕ και αντιεξουσιαστές έκαναν παρέμβαση, λίγο πριν αρχίσει η τελετή της κατάθεσης στεφανιών, και απαίτησαν να μην καταθέσει η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας "έξω οι ναζιστές". Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους εμπόδισε να φτάσουν στο χώρο και ακολούθησαν συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές, στη διάρκεια των οποίων έγινε και μια προσαγωγή. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν στεφάνι.


Τελικά, η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στεφάνι. Οπως έγινε γνωστό, είχε δημοσιοποιήσει από μέρες την πρόθεσή της να καταθέσει στεφάνι και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποφάνθηκε ότι με βάση το πρωτόκολλο μπορεί να καταθέσει. Παρόντες στην τελετή ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.