3.2.13

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θησείο για τον θάνατο του μετανάστη μικροπωλητή Μπαμπακάρ Ντιάε
φωτογραφία του Χρήστου Στάμου από το demotix.com

Την Παρασκευή 1/2/2013, το βράδυ, μικροπωλητής από τη Σενεγάλη σκοτώθηκε καθώς έπεσε στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο προσπαθώντας να ξεφύγει από δημοτικούς αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε αμέσως πολύς κόσμος, κυρίως μικροπωλητές-συνάδελφοι του νεκρού, περαστικοί και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων. Λίγο αργότερα, επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που απώθησαν βίαια με χρήση χημικών τους συγκεντρωμένους προς το Μοναστηράκι, με κάποιες πληροφορίες να μιλούν και για προσαγωγές. Η κυκλοφορία στις γραμμές του ηλεκτρικού είχε εν τω μεταξύ διακοπεί για περισσότερο απο 2 ώρες, με την ενημέρωση προς του επιβάτες να αναφέρει πως η κυκλοφορία του τρένου προς το Θησείο είχε διακοπεί επειδή «υπήρξε είσοδος ατόμου στη γραμμή».


Ο νεκρός, 39 χρονών, καταγόταν από τη Σενεγάλη, και, σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Φλεβάρη, στις 6:00 μμ μπροστά από τον σταθμό Ηλεκτρικού στο Θησείο για το θάνατο του μετανάστη. Ακολουθεί το κάλεσμα που εξέδωσαν:

«Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θησείο για τον θάνατο του Μπαμπακάρ Ντιάε

Την περασμένη Παρασκευή ο μετανάστης μικροπωλητής Μπαμπακάρ Ντιάε σκοτώνεται στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο, ύστερα από καταδίωξη δημοτικών αστυνομικών. Επειδή θεωρούμε ότι ο θάνατος του Νιάε μόνο τυχαίος δεν είναι, επειδή η αντιμετανατευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι μια μηχανή θανάτου, επειδή ο Δήμος Αθηναίων κυνηγάει ανηλεώς τους μετανάστες μικροπωλητές που προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο, και πάνω απ' όλα επειδή το αίμα δεν είναι νερό, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Φλεβάρη στις 6:οο μμ  μπροστά στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
Κυριακάτικο Σχολείο Μετανστών
Νεολαία Συνασπισμού
YRE-Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.