4.2.13

Χανιά: πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τις 28-10-2011
Κοινή δήλωση πρωτοβουλίας από τους διωκόμενους για την παρέλαση της 28ης Οκτώβρη 2011 και την κατάληψη της αντιπεριφέρειας στις 10 Φλεβάρη 2012

Όλοι θυμόμαστε τις μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων 3 χρόνων για την ανατροπή των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν. Αφού η συστηματική συκοφάντηση των λαϊκών κινητοποιήσεων δεν φαίνεται από μόνη της να φέρνει αποτελέσματα, ακολουθείται και η “δοκιμασμένη οδός” της ποινικοποίησης των ταξικών και κοινωνικών αγώνων, σε μια προσπάθεια του κράτους να αποτρέψει τη διεύρυνση και την εξάπλωση των αντιστάσεων . Έτσι βλέπουμε πανελλαδικά εκατοντάδες συλλήψεις όσων τολμούν να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην καπιταλιστική λαίλαπα. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι ντόπιοι εξουσιαστές ψήφισαν στο «μνημόνιο 3» διάταξη, σύμφωνα με την οποία, οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους εκκρεμεί ΕΔΕ, τίθενται σε αργία για ένα χρόνο. Καταργείται λοιπόν και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου…Στη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση γίνεται πλέον φανερή η ύπαρξη 2 κόσμων. Από τη μία πλευρά βρίσκεται το καθεστώς (διεθνές και ντόπιο), το οποίο σε συνεργασία με τα αστικά ΜΜΕ, τις δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ασφάλεια), αλλά και παρακρατικούς φασίστες, επιχειρούν να εμφυσήσουν τον φόβο και την αδράνεια στην κοινωνία. Απώτερος στόχος όλων αυτών είναι να βυθίσουν το λαό στην καταπίεση και την ανέχεια, προκειμένου να εκπληρώσουν τα σχέδια τους για την υλοποίηση ενός ολοκληρωτικού αύριο, όπου τα πάντα θα κινούνται γύρω από το όφελος του κέρδους των αφεντικών.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο κόσμος του αγώνα. Συλλογικότητες, οργανώσεις, πρωτοβάθμια σωματεία, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, δομές αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όποιον το έχει ανάγκη, καθώς και μεμονωμένοι αγωνιστές. Ένα σύνολο, το οποίο δεν αρκείται στο να μένει απαθές, αλλά επιλέγει να δρα και να προπαγανδίζει συνεχώς, πως ο αγώνας ενάντια σε αυτό το σύστημα είναι πια μονόδρομος, αν θέλουμε να μιλάμε για μία ουσιαστική αλλαγή στις ζωές μας. Ο καθένας παλεύει με τον δικό του τρόπο για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Κύτταρο αυτού κόσμου είμαστε κι εμείς.

· Οκτώβρης 2011: Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο χώρο της παρέλασης, (μετά από κάλεσμα και του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών), για να μοιράσει κείμενα, να φωνάξει συνθήματα και εν γένει να διαμαρτυρηθεί για το δυσοίωνο μέλλον που του ετοιμάζουν. Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο και ξεκινάει
να διαδηλώνει . Ταυτόχρονα δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται στον κόσμο χτυπώντας με κλομπ αρκετά άτομα, ενώ λίγα μέτρα πίσω από τη διαδήλωση εμφανίζεται οπλισμένη ομάδα παρακρατικών νεοναζί η οποία προκαλεί επιδεικτικά, προσπαθώντας έτσι να εκφοβίσει όσους αγωνίζονται. Οι παρακρατικοί έφυγαν κυνηγημένοι απ’ το πίσω τμήμα της διαδήλωσης ενώ λίγο αργότερα τα ΜΑΤ αποχώρησαν με τους «επισήμους» και η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε.

· Φλεβάρης 2012: Κατά τη διάρκεια 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 του μήνα ενάντια στο 3ο μνημόνιο, πραγματοποιούνται μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, τις οποίες ακολουθούν καταλήψεις σε πολλές πόλεις. Στα Χανιά η τεράστια πορεία στις 10 του Φλεβάρη κατέληξε στην αντιπεριφέρεια, όπου χιλιάδες διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου, απαιτώντας την ανατροπή των μέτρων της κυβέρνησης, κατάληψη η οποία κράτησε 7 ημέρες. Κατά τη διάρκειά της γίνονταν καθημερινές συνελεύσεις των 200-250 ατόμων, που αποφάσιζαν για τη συνέχισή της και για τις διάφορες δράσεις.

· Δεκέμβρης 2012-Γενάρης 2013: Ενημερωνόμαστε πως σε βάρος μας έχουν σχηματιστεί αναδρομικά δικογραφίες από την ασφάλεια Χανίων στοχοποιώντας συγκεκριμένους κοινωνικοπολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους. Οι διώξεις αυτές δεν είναι κάτι το μεμονωμένο. Εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που εξελίσσεται πανελλαδικά. Στα Χανιά αφορά σε 2 ακόμα δικογραφίες που έχουν συνταχθεί για παρεμφερείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις δηλαδή την παρέλαση της 25ης Μάρτη το 2012 και την ανακατάληψη του κτιρίου Παπαδοπέτρου το Δεκέμβρη του 2010. Όπως επίσης και πλήθος μηνύσεων σε βάρος των κατοίκων του Αποπηγαδιού, που αγωνίζονται για να σώσουν το βουνό και τη γη τους από τις μεγάλες εταιρίες.

Εμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι η δίωξή μας είναι πολιτική και όπως όλες οι αντίστοιχες, είναι ξεκάθαρες στρατηγικές κινήσεις που σαν στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν όλο τον κόσμο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα, να ποινικοποιήσουν τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, τις μορφές πάλης του κινήματος και να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς φόβου στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι οι κοινωνικοί- ταξικοί αγώνες και οι συλλογικές μορφές πάλης που κάθε φορά επιλέγονται, δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι,αλλά ΔΙΚΑΙΟΙ.

Δηλώνουμε επίσης ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος τη συμμετοχή μας σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα μας επιβάλουν οι συνειδήσεις μας. Η αλληλεγγύη και η θέληση των εργαζομένων, μισθωτών, ανέργων, συνταξιούχων και της νεολαίας, θα αποδειχθεί για μια ακόμα φορά πιο ισχυρή από τους εκάστοτε κυβερνώντες και τους παπαγάλους τους.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε άτομο, κάθε εργατικό σωματείο ή συνδικαλιστικό φορέα, όλο τον αγωνιζόμενο λαό να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του, να σταθεί δίπλα σε κάθε αγωνιζόμενη φωνή.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΡΙΤΗ 5/2, 7 μ.μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ, ΧΑΝΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 28-10-2011 ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ, ΠΕΜΠΤΗ 7/2, 9 π.μ., ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΧΑΝΙΑ

Καλούν: Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ, ΕΛΜΕ Χανίων, Ένωση γιατρών Χανίων, Σύλλογος Δασκάλων Χανίων, Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Χανίων, Κατάληψη Rosa Nera- Μαύρο Ρόδο, Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό στέκι- Στέκι Μεταναστών, Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Συνέλευση Χαλέπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.