11.2.13

Ημερολόγιο επιθέσεων 25 Γενάρη -11 Φλεβάρη 2013

Ακολουθεί λίστα επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων, που καταγράφηκαν από Παρασκευή 25 Γενάρη μέχρι Δευτέρα 11 Φλεβάρη.

Επιμέλεια: Γιώργος Λυγουριώτης








25/1/2013 - Αθήνα

Ομάδα 7 φασιστών επιτέθηκε με ρόπαλα, μαχαίρια και σφυρί σε σπίτι Πακιστανών μεταναστών το βράδυ της 29ης Γενάρη στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή,  οι τραμπούκοι αφού πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, εισέβαλαν στο σπίτι από την πίσω πόρτα, τρομοκρατώντας τους μετανάστες, από τους οποίους και έκλεψαν ένα λάπτοπ, 40 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

πηγή: ethos.gr






26/1/2013 - Καλαμάτα

Το βράδυ του Σαββάτου 26 Γενάρη δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς το στέκι της ανοιχτής συνέλευσης στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ανοιχτή συνέλευση Καλαμάτας προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτηρίου που στεγάζεται το στέκι.






28/1/2013 - Αθήνα
Δύο φασιστοειδή επιτέθηκαν με μαχαίρι σε μαθητή του 3ου Λυκείου Π. Φαλήρου τη Δευτέρα 28 Γενάρη.
Συγκεκριμένα ενώ οι μαθητές εισέρχονταν στο σχολείο, οι δυο τραμπούκοι επιτέθηκαν με μαχαίρι στο μαθητή της Β΄ Λυκείου, τραυματίζοντας τον.
Στη συνέχεια ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
πηγή: alfavita.gr





1/2//2013 - Αθήνα

Το βράδυ της Παρασκευής 1 Φλεβάρη ο Σενεγαλέζος μικροπωλητής Babakar Ndiaye, μετά από καταδίωξη της δημοτικής αστυνομίας στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, πέφτει από ύψος 7 μέτρων στις γραμμές του τρένου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος, κυρίως μικροπωλητές-συνάδελφοι του νεκρού, περαστικοί και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων. Λίγο αργότερα, επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που απώθησαν βίαια με χρήση χημικών τους συγκεντρωμένους

 πηγή: left.gr



2/2/2013 - Αθήνα

Τα ξημερώμτα του Σαββάτου 9φλεβάρη, ο ελευθεριακός χώρος αλληλεγγύης «ΙΣΤΟΣ» στο Χαϊδάρι δέχθηκε φασιστική εμπρηστική επίθεση.

Στην ανακοίνωση του κοινωνικού χώρου επισημαίνεται: 

«Η επίθεση αυτή σε έναν Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο όπως ΙΣΤΟΣ που στεγάζει πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και αλληλέγγυες δράσεις, που λειτουργεί με αυτοδιαχείριση και άμεση δημοκρατία έγινε σε μια συγκυρία όπου οι ΕΚΧ δέχονται ολόπλευρες βίαιες επιθέσεις τόσο από το επίσημο κράτος όσο και από το ανεπίσημο κράτος.

Το κλίμα κατασυκοφάντησης των τελευταίων ημερών που επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντι στους αυτοοργανομένους χώρους τροφοδοτεί και ενισχύει τέτοιες φασιστικές επιθέσεις.

Η τοπική κοινωνία και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο ΙΣΤΟΣ δεν είναι ένας χώρος ανομίας, όπως αποκαλεί τους ΕΚΧ η κυβέρνηση, αλλά ένας χώρος συνεύρεσης, συνεργασίας, ανάπτυξης αλληλέγγυων δράσεων, πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης που απαντά πολύμορφα στην καταπάτηση των πολιτικών, κοινωνικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο ΙΣΤΟΣ είναι ανοικτός σε κάθε πολίτη – αλλά κλειστός στους φασίστες – να τον επισκεφτεί, να συμμετάσχει σε δράσεις και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Δηλώνουμε ότι ο ΙΣΤΟΣ είναι κοινωνική κατάκτηση, ανήκει στον κόσμο του Χαϊδαρίου και της ευρύτερης περιοχής και θα τον υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους φασίστες που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο».

Τα μέλη του κοινωνικού χώρου «ΙΣΤΟΣ» καλούν την «κοινωνία του Χαϊδαρίου και κάθε ενεργό πολίτη σε ανοιχτή συγκέντρωση στον ΙΣΤΟ, στις 12:00 να καταδικάσουμε τη φασιστική επίθεση και να υπερασπιστούμε τον αυτοοργανωμένο Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλληλεγγύης».

Πηγή: tvxs.gr                   



5/2/2013 – Κόρινθος

Δυο μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της 5ης Φλεβάρη, συνελήφθησαν έχοντας στη κατοχή τους όπλα και στιλέτα.

Η αστυνομία σε τυπικό έλεγχο που έκανε στο ΙΧ που επέβαιναν οι φασίστες, βρήκαν ένα πιστόλι τύπου zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη.

 Οι χρυσαυγίτες οδηγήθηκαν στο Τμήμα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συμμετάσχει σε ποινικά αδικήματα. Τελικά, προέκυψε ότι πρόκειται για γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Κορίνθου που πρωτοστατούν σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Πηγή: ethnos.gr




6/2/2013 - Τρίπολη

Μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν έφοδο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο στην Τρίπολη τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Φλεβάρη, επιχειρώντας να εντοπίσουν μετανάστριες γυναίκες που εργάζονται ως συνοδοί ασθενών.

Η έφοδος έγινε με πλήρη κάλυψη της Διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Ελένης Σουρούνη, ενώ στη συνέχεια με εντολή του υπουργού Υγείας παύτηκε από τα καθήκοντά της.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει την Χρυσή Αυγή για ρατσιστική δράση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη ρατσιστική δράση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες έφτασαν στο σημείο να εισβάλλουν μεσάνυχτα στους θαλάμους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης και να ζητούν στοιχεία από συνοδούς ασθενών, για να εντοπίσουν μετανάστες! Ευθύνες έχει η διοικήτρια του νοσοκομείου, που όχι μόνο δεν εμπόδισε την εισβολή και την παρενόχληση των ασθενών και των συνοδών τους, ως όφειλε, αλλά και γιατί, με προκλητικό τρόπο, προχώρησε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τους τραμπούκους, λέγοντας μάλιστα ότι έχουν κοινούς στόχους και θα αναπτύξουν κοινές δράσεις. Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο που διοικεί, περισσεύουν τα προβλήματα από τη βάρβαρη πολιτική  στο χώρο της υγείας", αναφέρει το ΚΚΕ.

"Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί η δική της πολιτική σε βάρος των μεταναστών αποθρασύνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερες ευθύνες έχει και ο Υπουργός Υγείας, διότι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής έχουν επανειλημμένα εξαγγείλει τέτοιες εισβολές σε χώρους υγείας, όπως έδειξε και η χθεσινή επίθεσή τους, στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, στο Πέραμα. Ο λαός χρειάζεται να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απομονώσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και αυτούς που τους πατρονάρουν", συμπληρώνει.

πηγή: enet.gr



7/2/2013 - Πέραμα

Μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους και ασθενείς στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα.

«Σήμερα δεχθήκαμε στο Πέραμα προσπάθεια τρομοκράτησης από την Χρυσή Αυγή», αναφέρει ο κ. Κανάκης πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου στο tvxs.gr.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος τα μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν έξω από τον χώρο του πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο. «Στάθηκαν απειλητικά απ’ έξω και για κάποια λεπτά φώναζαν τα γνωστά συνθήματά τους», περιγράφει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «εμείς αυτό το θεωρούμε προσπάθεια τρομοκράτησης».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κανάκης είναι η πρώτη φορά που τα πολυϊατρεία αλλά και οι ίδιοι δέχονται τέτοια επίθεση. «Δεν ήμασταν καν στον δρόμο τους. Έχουμε θορυβηθεί από αυτό και φοβόμαστε για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον», εξηγεί ο κ. Κανάκης.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ασθενείς, οι οποίοι αντέδρασαν αμέσως δηλώνοντας έτοιμοι να αποκρούσουν κάθε περαιτέρω κίνηση. «Ήταν συγκινητικό αυτό», αναφέρει ο Νικήτας Κανάκης, συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς σήμερα, δεν είχαμε καμία εξέλιξη και έμειναν τα πράγματα εκεί».

πηγή: tvxs.gr




9/2/2013 - Πύργος

Τρείς νεαροί, τα ξημερώματα της 9ης Φλεβάρη, δέχθηκαν λεκτική και σωματική επίθεση από έξι άτομα έξω από ταβέρνα στο κέντρο του Πύργου.

Σύμφωνα με καταγγελίες οι τρείς από τους τραμπούκους είναι μέλη της Εθνικής Δράσης Ηλείας και ένας αστυνομικός.

πηγή: indymedia.org



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.