11.2.13

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για την εισβολή της Χρυσής Αυγής στο Παναρκαδικό ΝοσοκομείοΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωσή της καταγγέλει την εισβολή της Χρυσής Αυγής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, καλώντας παράλληλα τα σωματεία και τους εργαζομένους να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τους πολίτες στο χώρο των Νοσοκομείων και να ορθώσουν κίνημα αντίστασης και καταδίκης τέτοιων φαινομένων όπου ξαναπαρουσιαστούν.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

"Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εισβολή «μπράβων» της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Τρίπολης, οι οποίοι με απειλές και εκφοβισμό ζητούσαν από τους εργαζόμενους νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η απρόκλητη αυτή εισβολή (η οποία βρήκε απρόσμενη υποστήριξη από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου) επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τις πολιτικές που εκφράζει το φασιστικό αυτό κόμμα.


Τρομοκρατία και βία απέναντι σε όσους δεν είναι αρεστοί σ' αυτούς και στις φασιστικές ιδέες που εκφράζουν και η αγωνιώδη προσπάθειά τους να αποκτήσουν το «θεσμικό ρόλο προστάτη».

Η απάντηση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, που πιθανόν θα κλιμακωθούν στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να είναι μόνο μία.

Υπεράσπιση του Δημοκρατικού Δικαιώματος της εργασίας και της παροχής Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλους ανεξαρτήτως χρώματος ή φυλής.

Καλούμε τα Σωματεία και τους Εργαζόμενους να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους Πολίτες στο χώρο των Νοσοκομείων και να ορθώσουν κίνημα αντίστασης και καταδίκης τέτοιων φαινομένων όπου ξαναπαρουσιαστούν.

Δηλώνουμε δε ότι θα βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους με δυναμικές κινητοποιήσεις σε όσους θα προσπαθήσουν να ασκήσουν ξανά τέτοιες παρεμβάσεις.
Η τρομοκρατία και ο φασισμός δεν θα περάσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.