11.1.13

Αντιφασιστική συνέλευση Θεσσαλονίκης: Η επίθεση στις καταλήψεις επίθεση σε όσους αντιστέκονταιΑναδημοσίευση από www.alterthess.gr

Επίθεση σε όσους αντιστέκονται χαρακτηρίζει το χτύπημα εκ μέρους της κυβέρνησης στις καταλήψεις η Αντιφασιστική συνέλευση Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη επισημαίνοντας ότι το σχέδιο της "ακροδεξιάς τρικομματικής κυβέρνησης "είναι "ανατριχιαστικά ευθυγραμμισμένο με το πρόγραμμα και τις επιταγές του επίσημου νεοναζιστικού κόμματος της Βουλής". "Στις 20 Δεκέμβρη η αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης εκκένωσε την ιστορική κατάληψη Βίλα Αμαλία, στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάληψη εδώ και 22 χρόνια αποτελεί ελεύθερο κοινωνικό χώρο που στεγάζει πολιτικές και πολιτιστικές δράσεις, στηρίζει τους κοινωνικούς αγώνες, παρέχει στήριξη στους μετανάστες σε μια περιοχή όπου είναι καθημερινή πραγματικότητα τα πογκρόμ από φασιστικές συμμορίες και «επιτροπές κατοίκων», έχοντας μια συνεπή παρουσία ανταγωνιστική προς το σύστημα της καταστολής και της εκμετάλλευσης."


"Στις 9 Γενάρη, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι προχώρησαν στην ανακατάληψη της Βίλας. Η αστυνομία απαντά με περίπου 100 συλλήψεις καταληψιών και αλληλέγγυων, οι οποίοι διώκονται μεταξύ άλλων και για κακούργημα με βάση τον «κουκουλονόμο». Το μεσημέρι της ίδιας μέρας πραγματοποιείται εκκένωση ακόμα μίας κατάληψης στην Αθήνα, της Κατάληψης Σκαραμαγκά, με άλλους οκτώ συλληφθέντες." αναφέρει συγκεκριμένα η Αντιφασιστική συνέλευση στην ανακοίνωσή της με αφορμή την ανακατάληψη από την αστυνομία της κατάληψης Βίλα αμαλία και την εκκένωση της κατάληψης Σκαραμαγκά. 

Επιπλέον τονίζει ότι "Οι επιλογές της ακροδεξιάς τρικομματικής κυβέρνησης είναι σαφείς. Μετά τις φασιστικές πρακτικές απέναντι στους μετανάστες, προχωράει στην επίδειξη πυγμής απέναντι στον επόμενο στόχο, σε όσες κι όσους αντιστέκονται " και προσθέτει "Το χτύπημα στις καταλήψεις, ανατριχιαστικά ευθυγραμμισμένο με το πρόγραμμα και τις επιταγές του επίσημου νεοναζιστικού κόμματος της Βουλής και σε απόλυτη χρονική σύμπτωση με την προπαγάνδα των τηλεοπτικών καναλιών, είναι επίθεση σε όλους μας, σε όσους και όσες αντιστεκόμαστε κι αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ελευθερίας."

 "Δε θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα. Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους." καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.