11.1.13

Συγκρότηση Αντιφασιστικής Κίνησης 7ου Διαμερίσματος και δράσεις


Του Γιώργου Λυγουριώτη μέλους της Aντιφασιστικής Επιτροπής Πολυγώνου-Γκύζη


Από τον Δεκέμβρη του 2012 έχει συγκροτηθεί η Αντιφασιστική Κίνηση 7ου Διαμερίσματος (Αμπελόκηποι, Πολύγωνο, Γκύζη) με σκοπό τον συντονισμό και την κοινή δράση με οργανώσεις, φορείς και σωματεία των περιοχών για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και της Χρυσής Αυγής.



Στις πρώτες συναντήσεις συμμετείχαν 50-60 άτομα από τον χώρο της αριστεράς (Σύριζα, Ανταρσύα, Ξεκίνημα, ανένταχτοι), αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές οργανώσεις καθώς και η Αντιφασιστική Επιτροπή Πολυγώνου-Γκύζη.

Έγινε μια πλούσια συζήτηση για τα φασιστικά χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φασισμό, για την σύνδεση του αντιφασιστικού αγώνα με σωματεία και φορείς των περιοχών του 7ου διαμερίσματος, αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης στις γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μια εγκληματική φασιστική συμμορία και το μακρύ χέρι του συστήματος.

Μετά από επίπονες και όχι χωρίς αντιπαραθέσεις συναντήσεις, τελικά αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες δράσεις στην περιοχή. 

Την Παρασκευή 18 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστική συναυλία στο 16ο ΓΕΛ-Γυμνάσιο(Πανόρμου και Λαρίσης) με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών αλλά και μαθητικών συγκροτημάτων.

Επίσης λόγω των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγή που έχουν ανοίξει πρόσφατα στη Μεσογείων, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την περιοχή, για να εξηγήσουμε τον κίνδυνο που θα φέρουν τα νέα γραφεία και η πιο οργανωμένη δράση των ναζί στην περιοχή καθώς και κάλεσμα για τη συμμετοχή στην Αντιφασιστική διαδήλωση που θα διοργανωθεί το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 13:00μμ, Λεωφ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας, με τη συμμετοχή οργανώσεων, σωματείων, φορέων, και αντιφασιστικών επιτροπών απ όλες τις περιοχές της Αθήνας, ώστε να δώσουμε ένα πρώτο μήνυμα στους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.