23.11.12

Ποτέ ξανά φασισμός - Αντιφασιστική διαδήλωση στις 24 Νοέμβρη


Αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από κείμενα που μοίρασαν αντιφασιστικές επιτροπές για την αντιφασιστική διαδήλωση στις 24 Νοεμβρίου στα Προπύλαια



Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία στην Καλλιθέα

"Η πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια Στο Φασισμό Και Τη Ρατσιστική Βία συμμετέχει και καλεί στην Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική πορεία το Σάββατο 24/11, 12:00 στα Προπύλαια.Να μήν περάσεις ο φασισμός στα σχολεία και στις γειτονιές μας.Να αντισταθούμε στο αυταρχικό κράτος που επιτίθεται στον αγωνιζόμενο λαό.Αλληλεγγύη στους μετανάστες."




Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου – Κεραμεικού – Ακαδημίας Πλάτωνος: 

"...η δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνει καθημερινά με λόγια και πράξεις ότι όχι μόνο δεν είναι ενάντια στο σύστημα και τους υπαλλήλους του αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί το οπλισμένο χέρι του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους:

- Ζήτησε περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές
- Συναίνεσε στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς του Μ. Σάλλα
- Ψήφισε να σβηστούν τα χρέη των ΠΑΕ
- Πήρε θέση υπέρ του Λάτση και ενάντια στο δημόσιο αναφορικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας του πλωτού μουσείου «Νεράιδα»
- Απειλεί τις μαθητικές καταλήψεις
- Είναι δηλωμένα ενάντια στις απεργίες και δεν αναγνωρίζει το διαχωρισμό αφεντικού - εργαζόμενου
- Αμφισβητεί τα θύματα των γεγονότων στο Πολυτεχνείο..."



Αντιφασιστική επιτροπή Πολυγώνου

"...Όλη την τελευταία περίοδο τα περιστατικά φασιστικής βίας από τη Χρυσή Αυγή έχουν γίνει καθημερινότητα, τόσο στις γειτονιές της Αθήνας, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Οι ρατσιστικές επιθέσεις και οι προπηλακισμοί δεν έχουν προηγούμενο και η λίστα των θυμάτων είναι ατελείωτη: έχοντας ξεκινήσει από τους μετανάστες, επεκτείνουν την τραμπούκικη δράση τους σε ομοφυλόφιλους, μέλη αριστερών οργανώσεων, ακτιβιστές, μέλη αντιφασιστικών επιτροπών, απεργούς, προοδευτικούς εκπαιδευτικούς, πρωτοπόρους καλλιτέχνες, καταληψίες μαθητές. Όλοι οι παραπάνω είτε έχουν δεχτεί είτε σωματική επίθεση είτε απειλές από τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής – μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και βουλευτές της. […] Η ελληνική κοινωνία έχει αντανακλαστικά απέναντι στο φαινόμενο της ανόδου του φασισμού. Όλη την τελευταία περίοδο αντιφασιστικές επιτροπές «ξεφυτρώνουν» η μία μετά την άλλη, και σε γειτονιές της Αθήνας και σε πόλεις της επαρχίας. Με την πολιτική τους άποψη και τη δράση τους δηλώνουν ξεκάθαρα ότι στέκονται αλληλέγγυοι σε όσους μπαίνουν στο στόχαστρο των φασιστών και ότι οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία. Αν αυτές οι δράσεις συγκροτηθούν σε μαζικό επίπεδο πανελλαδικά με τη συμμετοχή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος μπορούν να βάλουν φρένο στους τραμπουκισμούς και τις φασιστικές επιθέσεις, όπως έχουν κάνει τα αντιφασιστικά κινήματα στο παρελθόν. Η μαζική και ενωτική δράση είναι αυτή που φοβίζει τους φασίστες, μπορεί νατους απομονώσει και να τους στείλει μια και καλή σπίτια τους..."




Όλοι & όλες στην
αντιφασιστική - αντικατασταλτική διαδήλωση
Σάββατο 24 Νοέμβρη στα Προπύλαια στις 12μ.μ.



Προσυγκεντρώσεις:

Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου – Κεραμεικού – Ακαδημίας Πλάτωνος: 
πλατεία Μυκηνών (Μελ. Αλεξάνδρου & Μυκηνών) στις 11:00 π.μ.

Αντιφασιστική Επιτροπή Πολυγώνου - Γκύζη: Πλατεία Γκύζη στις 11:00 π.μ.

Αντιφασιστικό μέτωπο Ηλιούπολης: Κανάρια (Ηλιούπολη) στις 10:30 π.μ.

Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την κρατική καταστολή στη Νέα Σμύρνη:
στην πλατεία (απέναντι από τη στάση του τραμ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ) στις 11.15 π.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.