23.11.12

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη


Ηράκλειο: Αντιφασιστική πορεία - Παρασκευή 23 Νόεμβρη

ώρα: 18:00 - Πλ.Λιονταριών

Χανιά: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο - Σάββατο 24 Νοεμβρίου 

ώρα: 16:00 - πλατεία Αγοράς
Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Ηρακλείου:


Να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε την αλήθεια και τη πραγματικότητα. Να παλέψουμε για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Να μην αφήσουμε τους νεοναζί να μας οδηγήσουν στον αφανισμό μας ή την υποδούλωση μας. Η ελευθερία και οι αξίες της να γίνουν η φυσική επιλογή όλων έναντι του μίσους, του ρατσισμού, της υποταγής και του φόβου. Να ξεριζώσουμε τις φωλιές των ερπετών του φασισμού, να μην τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης να πατάνε επάνω.

Η αντίθεση μας αυτή δεν είναι «συμμορίτικη». Δεν πρόκειται απλά για «σύγκρουση 2 άκρων». Αλλά για σύγκρουση 2 ολόκληρων κόσμων:
Του κόσμου του ολοκληρωτισμού, του μιλιταρισμού, της ομοιομορφίας, του μίσους, της επιβολής στους αδύναμους και της υποταγής στους ισχυρούς, του σκοταδιού.
Και του κόσμου της ισότητας, της αλληλεγγύης, της αυτοδιαχείρισης, της αυτοκυβέρνησης, της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, όλου αυτού που αγαπά την ελευθερία.

Αυτή η σύγκρουση αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ο φασισμός δεν είναι κάτι που εκδηλώνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Προετοιμάζει τις συνειδήσεις με μεθοδικό τρόπο. Δεν έρχεται από το μέλλον. Είναι εδώ στην πόρτα μας και τρέφεται από την κρίση, αλλά πατά πάνω στην αδιαφορία όλων μας.  

Η σιωπή είναι συνενοχή. Εξάλλου:
«Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη».

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Χανίων


Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια τερατώδης αύξηση στον αριθμό και τη δολοφονική πρόθεση των θρασύδειλων και μαφιόζικων επιθέσεων από φασίστες και νεοναζί εναντίον μεταναστών συμπολιτών και συναδέλφων μας. Οι επιθέσεις αυτές στοχεύουν σε άνδρες και γυναίκες που εργάζονται για χρόνια εδώ και μεγαλώνουν τις οικογένειες τους δίπλα μας. Οι άνθρωποι αυτοί, ενώ προσφέρουν στην παραγωγή του κοινωνικού πλούτου, ζουν σε ένα καθεστώς εξαίρεσης από στοιχειώδη πολιτικά, κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα οι νεοναζί είτε με τη συνεργασία, είτε με τη συγκάλυψη της αστυνομίας, στρέφονται δολοφονικά και απέναντι στους πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη - καθώς στις χώρες τους υπάρχει πόλεμος, κατοχή από το ΝΑΤΟ (με τη συμμετοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων) ή δικτατορίες και εμφύλιοι.

Η βαρβαρότητα αυτή συνδέεται άμεσα με την βαρβαρότητα της υποτίμησης της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής όλων μας από εργοδοτικές ενώσεις, από τους ντόπιους εκμεταλλευτές και τους ξένους συμμάχους τους, όπως και από τη συγκυβέρνηση - πολιτικό προσωπικό των εκμεταλλευτών (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ).

Οι χρυσαυγίτες δεν είναι παρά τα μαντρόσκυλα των αφεντικών που από τη δεκαετία του '80 επιχειρούν αποτυχημένα να χτυπήσουν την εργατιά και όλους τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Όταν οι χρυσαυγίτες λένε πως είναι ‘αντισυστημικοί’, λένε ψέματα. Από τη μέρα που οι χιτλερικοί της Χρυσής Αυγής μπήκαν στη βουλή, υποστήριξαν όλη τη σημερινή οικονομική βαρβαρότητα με κάθε τρόπο. Μόνο τους δύο τελευταίους μήνες: οι χρυσαυγίτες εναντιώθηκαν στο δίκαιο αγώνα των για 6 μήνες απλήρωτων εργαζόμενων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και παράλληλα υποστήριξαν πως οι εφοπλιστές δεν πρέπει να φορολογούνται (!), υποστήριξαν το ξεπούλημα της Αγροτικής, υποστήριξαν να χαριστούν τα χρέη στα αφεντικά - μαφιόζους των ΠΑΕ, δε συμμετείχαν σε κανένα μπλοκ των πρόσφατων κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα, και τέλος το ίδιο το καταστατικό τους  υποστηρίζει την υποδούλωση των εργαζόμενων στις εργοδοτικές ενώσεις.  Σε όλους τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών οι φασίστες δεν κάνουν κάτι άλλο από το να συνεργάζονται με τους χαφιέδες και τους τραμπούκους των ΜΑΤ υψώνοντας ναζιστικά το χέρι.

Στα Χανιά αυξάνονται τα περιστατικά όπου μετανάστες και μετανάστριες δέχονται ύπουλες και απρόκλητες επιθέσεις, ακόμα και με μαχαίρια από αναγνωρισμένους χρυσαυγίτες. Χτυπάνε τους συνανθρώπους μας θρασύδειλα, επιτιθέμενοι νύχτα σε ομάδες των δέκα εναντίον δύο ή ενός. Μετά την είσοδό τους στη βουλή τον Μάη εξαπέλυσαν παραλίγο δολοφονικές επιθέσεις στην περιοχή της Νέας Χώρας στις 17 και 18/6 με αποτέλεσμα ένα από τα θύματα να χάσει το νεφρό του! Τα χαράματα της 15/7 επιτέθηκαν σε Μετανάστες εργάτες την ώρα που περίμεναν για το μεροκάματο στα Νέα Καταστήματα. Την Κυριακή 7/10 ξυλοκόπησαν μετανάστη βγαίνοντας από τη σφηγκοφωλιά που αποκαλούν ‘γραφεία’ στην οδό Τζανακάκη. Το βράδυ της Πέμπτης 8/11 τραυμάτισαν με ρόπαλα και μαχαίρια δυο μετανάστες στον πεζόδρομο της Κοραή. Για καμία από τις επιθέσεις κανείς νεοναζί τραμπούκος δεν έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια – και πώς να γίνει αυτό, όταν κοντά το 50%  των αστυνομικών τους ψήφισαν και έχουμε δει και στην πόλη μας ασφαλίτες να φορούν καπέλα με φασιστικά σύμβολα.

Εμείς λέμε: καμία ανοχή πλέον στην υποτίμηση της ζωής και της εργασίας μας, καμία ανοχή στο φασισμό στους δρόμους της πόλης και στους χώρους εργασίας. Ισότητα και πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες ανεξάρτητα από καταγωγή και κοινωνική θέση, έμπρακτη αλληλεγγύη στους άνεργους και τις άνεργες, άσυλο στους πρόσφυγες, αγώνας κοινωνικός, ταξικός και αντιφασιστικός για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα μας δικαιώματα και τις κλεμμένες μας ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.