28.11.19

Μιλούσε για «λαθροπιθήκους», έγινε διοικητής νοσοκομείου


Σε δηλώσεις του στη δημοτική τηλεόραση Κω μετά τον διορισμό του στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Κω, ο Τάσος Τσαχουργιανίδης επιχείρησε να δείξει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που επιδείκνυε τα τελευταία χρόνια όντας πρόεδρος της Ν.Δ. Λέρου και του Σωματείου Υπαλλήλων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου.

«Η υγεία δεν έχει χρώματα, στόχος μου είναι η επίλυση καθημερινά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς», δήλωσε ο νέος διοικητής, επιχειρώντας να εμφανιστεί αίφνης θεσμικός και υπεράνω διακρίσεων, παρ' όλο που στην προηγούμενη πολιτεία του υπηρετούσε έναν λόγο διχαστικό, με ακραίες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, με ακραία ομοφοβικά σχόλια και βαθιά αντιδραστικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σελίδα του στο φέισμπουκ κυριαρχούν οι ξενοφοβικές αναρτήσεις, ενώ αφθονούν τα σχόλια με ακραία ρητορική του μίσους και επίκληση πράξεων αυτοδικίας.



Ο ίδιος άλλωστε, σε ανάρτηση την οποία κατέβασε από το φέισμπουκ, απειλούσε με αυτοδικία «όλους τους λαθροπίθηκους (μετανάστες-λαθρομετανάστες)», που τους κατηγορούσε συλλήβδην ότι βεβήλωσαν παρεκκλήσια στη Λέρο, όπως ισχυριζόταν, ενώ αναρωτιόταν αν η Εκκλησία «ασχολείται με τη μη ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ της Ελλάδος».
Δεν έμεινε άλλωστε στα λόγια. Οπως έγραφε η «Εφ.Συν.» («Ξενοφοβικό μένος και στο Θεραπευτήριο Λέρου», 1/12/2016), το Δ.Σ. της Ενωσης στην οποία προήδρευε ο κ. Τσαχουργιανίδης ζήτησε σε έκτακτη συνεδρίαση να ακυρωθεί η συμμετοχή τριών ευάλωτων γυναικών προσφύγων σε δραστηριότητες πλέξης χαλιών μαζί με άλλους θεραπευόμενους.
«Θεωρούμε ότι ο χώρος αυτός ανήκει στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτό αμείβονται για να παρέχουν υπηρεσίες μόνο στους νοσηλευόμενους ασθενείς μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο ασφαλής είναι αυτή η συνύπαρξη τόσο σε ψυχιατρικό επίπεδο όσο και σε παθολογικό και γι’ αυτό ζητάμε άμεσα την ανάκληση της ανωτέρω απόφασής σας και να προστατέψετε όπως οφείλετε τους χώρους εργασίας μας και τους ασθενείς μας», σημείωνε το Δ.Σ.

Σκούρο μπλε χρώμα

Η προσπάθεια έπεσε στο κενό, καθώς συνάντησε την αντίδραση αλληλέγγυων, ενώ η τότε διοικήτρια του θεραπευτηρίου Ελένη Λήδα Σαρίκα διευκρίνιζε στην «Εφ.Συν.» ότι «η συνύπαρξη με τους πρόσφυγες συμβαδίζει με τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις της θεραπευτικής αντιμετώπισης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές».
Είναι απορίας άξιο ποιες επιστημονικές αντιλήψεις κομίζει ο θεολόγος νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κω, όταν για το Μακεδονικό έχει κάνει την ανάρτηση: «Οι Σκοπιανοί αισθάνονται Μακεδόνες, λένε... Και οι πούστηδες αισθάνονται Γυναίκες Αλλά δεν είναι...!!!».
Δείχνουν όλα αυτά τι κρύβει το σημερινό, τάχα ήπιο προσωπείο και τι πραγματικά σημαίνει η δήλωση ότι «η υγεία δεν έχει χρώμα». Αρκεί να είναι βαθύ μπλε, σχεδόν μαύρο.

Γράφει: Δημήτρης Αγγελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.