28.11.19

Οι "πρόσφυγες" ήταν απλά...εργάτες για το λιομάζωμα!Ευτυχώς ο "ξεσηκωμός" κάποιων για τους επιβάτες του πλοίου δεν είχε άσχημη συνέχεια...

Μια ιστορία που λίγο έλειψε να εξελιχθεί άσχημα εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες μεταξύ Πειραιά και Ηρακλείου, και προκαλεί προβληματισμό. 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Πατρίς, όλα ξεκίνησαν όταν το πλοίο της γραμμής αναχώρησε από τον Πειραιά για το Ηράκλειο, μεταφέροντας στο εσωτερικό του περί τους 300 επιβάτες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου το ένα τρίτο από τους επιβάτες - οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 100 με 120 άτομα ήταν αλλοδαποί. Ταξίδευαν άτομα με καταγωγή από την Αλβανία, το Πακιστάν, τη Βουλγαρία κι από άλλες χώρες. Δεν ήταν συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά σε διάφορους χώρους του πλοίου, όπως τα σαλόνια, την τραπεζαρία και αλλού.

Αρκετοί από τους Έλληνες επιβάτες φάνηκε ότι όχι μόνο θορυβήθηκαν αλλά ενοχλήθηκαν κιόλας που συνταξίδευαν με τόσους αλλοδαπούς, θεωρώντας ότι έρχονται στην Κρήτη για να ενταχθούν σε κάποια δομή φιλοξενίας, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει γίνει γνωστό μέσα από εφημερίδες, τηλεοράσεις και πόρταλ. Σκέφτηκαν, ίσως, ότι δεν ερωτήθηκαν γι’ αυτό που πίστευαν ότι συμβαίνει μπροστά τους. Η ανησυχία τους μάλιστα ήταν τόσο έντονη μην… πατήσουν πόδι στο νησί οι 100 αλλοδαποί και παραμείνουν εδω, που έσπασαν τα τηλέφωνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ζητώντας πληροφόρηση γι’ αυτό που νόμιζαν ότι συμβαίνει εν κρυπτώ αλλά παράλληλα μπροστά στα μάτια τους!

Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις, από μικρή ευτυχώς μερίδα νεαρών Ηρακλειωτών σήμαναν και συναγερμό στις λιμενικές Αρχές καθώς υπήρξε φόβος επεισοδίων! Οι πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι λιμενικοί τους εξηγούσαν πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για άφιξη αλλοδαπών στην Κρήτη γι’ αυτόν τον σκοπό, εκείνοι θέλησαν να μην το αφήσουν να περάσει έτσι.
Πολλοί από αυτούς, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, «έβαλαν φωτιά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα όσα έγραφαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε μέχρι και κάλεσμα για να αποτραπεί η έξοδος των αλλοδαπών από το πλοίο. 
Οι λιμενικοί μπροστά στον κίνδυνο επεισοδίων, παρατάχθηκαν στο λιμάνι. Μια κίνηση «ματ», αφού στο κάλεσμα που είχαν κάνει κάποιοι ταξιδιώτες ανταποκρίθηκαν περί τα δέκα άτομα νεαρής ηλικίας που σκέφτηκαν ότι με την παρουσία τους θα αποτρέψουν τον ερχομό των αλλοδαπών.
Παράλληλα, όμως, λιμενικοί που έκαναν στους αλλοδαπούς διαπίστωσαν ότι όσοι ελέγχθηκαν ήταν νόμιμα στη χώρα και οι άνθρωποι όταν ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι ταξίδεψαν για να βγάλουν ένα μεροκάματο από τις ελιές.

Πηγη:https://www.cretalive.gr/crete/oi-prosfyges-htan-apla-ergates-gia-to-liomazoma-1120817?fbclid=IwAR0zwAlSY8ikvhiLww3HI19ifcDLnfMkSMsDfgLHLw9VBCEu3dKt5Tg5Vrs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.