28.11.19

Εμετός από μέλανα ζωμό



Μία κυρία σχεδόν με κλάματα στα μάτια αναρωτιέται πως θα πάει ξανά τα παιδιά της στον τάφο του Λεωνίδα. Την εμποδίζουν οι οικογένειες προσφύγων που φτάνουν στη γειτονιά. Φοβάται τα τρίχρονα και τα βρέφη στα καρότσια. 
Διάφοροι άλλοι, εθνικοταλιμπάν, στέκονται έξω από το ξενοδοχείο Sparta Inn και γιουχάρουν τις οικογένειες που φτάνουν με τα πούλμαν. 
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, λέει «θα γίνουμε ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ».
Ένας κύριος με μουστάκι σε σχήμα Π -γιατί όσο πιο μεγάλο μουστάκι τόσο πιο Έλληνας- φωνάζει εξαγριωμένος «γονατίστε, γονατίστε όλοι τώρα, είναι μουσουλμάνοι». 
Γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα, εξάγουν πολιτισμό. Τον δικό τους πολιτισμό. Τον μισαλλόδοξο, τον αφιλόξενο, τον γεμάτο κακία μίσος και φόβο για το διαφορετικό.
Μανάδες που κράζουν για τα παιδιά τους, μπροστά σε άλλα παιδιά και άλλες μανάδες, χωρίς να ντρέπονται. 
Και τα δύο βίντεο είναι εμετικά. Τα βλέπεις και χάνεις την πίστη σου - όποια έχει μείνει τέλος πάντων- στην ανθρωπότητα. Τόσο μίσος απέναντι σε ανθρώπους που προσπαθούν απλά για μια καλύτερη ζωή.
Όλοι τους γραφικές φιγούρες που βλέποντάς τους, σου προκαλούν θλίψη, αλλά ένας από αυτούς θα έπρεπε να ντρέπεται ένα τσακ παραπάνω. 
Και αυτός, είναι ο ηλικιωμένος κύριος που λέει, πως και οι δικοί του γονείς ήρθαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Αλλά, άλλο αυτοί. Αυτοί ήταν χριστιανοί, κουβαλούσαν στα χέρια τους τον Αη Νικόλα, όχι τον Αλάχ. 
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο λοιπόν, ο κύριος αυτός θεωρεί δεδομένο πως οι συγγενείς του, που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν ήταν ανώτεροι από τις οικογένειες που έχει μπροστά του και υπάρχουν και άλλοι γύρω του που συμφωνούν με αυτό. 
Ωστόσο θα συμφωνήσω απόλυτα - για διαφορετικούς λόγους βέβαια- με τον κύριο που στο 02:11 με περίσσια αυτογνωσία λέει: «Μαλάκες λαός είμαστε, ζώα!».



Γράφει: Δανάη Κισκήρα-Μπαρτσώκα

Πηγη:https://www.documentonews.gr/article/emetos-apo-melana-zwmo?fbclid=IwAR31HJLz0SvCnD9tkJ4acQEtIk5cZGydiii6POJ8lsNi2WgCOJYFcwaW5b0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.