6.5.19

Την ημέρα που βγήκε η απόφαση για τους δολοφόνους του Σαχζάτ



ή πως τα ισόβια έγιναν 21 χρόνια…..


Γράφει ο Τάκης Γιαννόπουλος
Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουγκμάν μετέτρεψε τα πρωτόδικα ισόβια σε 21 χρόνια και 5 μήνες. Τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής στα χρόνια που είναι ήδη φυλακή.
Έτσι οι  χρυσαυγίτες δολοφόνοι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος κάνοντας χρήση των 3/5 και των μεροκαμάτων στην φυλακή που μειώνουν και άλλο την ποινή, σε πολύ λίγα χρόνια θα είναι ελεύθεροι.
Ήταν μια κακή και προφανώς άδικη απόφαση. Είναι σημαντικό το ότι αναγνωρίστηκε το ρατσιστικό κίνητρο και δεν αναγνωρίστηκαν τα άλλα ελαφρυντικά που ζητούσε η υπεράσπιση (ειλικρινή μεταμέλεια, πρότερος έντιμος βίος κα) αλλά η ουσία είναι μία: 2 εν ψυχρώ δολοφόνοι ενός νεαρού μετανάστη που πήγαινε στην δουλειά του, μέλη της ναζιστικής συμμορίας που υποδύεται το πολιτικό κόμμα, θα είναι σύντομα ελεύθεροι.
Χαρακτηριστικές στιγμές από την κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου τις στιγμές της αναμονής για την απόφαση: 
Τα βλέμματα του πατέρα του  Σαχζάτ και της Μάγδας Φύσσα. 
Τα χαμογελάκια του πάνοπλου αστυνομικού της ΕΟΜ με τους κατηγορούμενους λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί η απόφαση. 
Το ύφος αθώας περιστεράς των 2 κατηγορουμένων σε όλη την διάρκεια της δίκης. 
Τα 2 μπουκάλια με νερό που πετάχτηκαν στους κατηγορουμένους και τα συνθήματα οργής του ακροατηρίου όταν ανακοινώθηκε η ποινή. 
Η είσοδος των ΜΑΤ στην αίθουσα.
Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη απέδειξε ότι ούτε τυφλή ούτε αδέκαστη είναι. Οι 2 χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι με βάση το σκεπτικό της απόφασης θα μπορούσαν να έτρωγαν μόλις 10 χρόνια που ήταν η μίνιμουμ προβλεπόμενη ποινή. Δηλαδή όσα είχε φάει πρωτόδικα η καθαρίστρια από το Βόλο με το πλαστό πτυχίο δημοτικού!
Αυτή η απόφαση είναι και ένα πολύ ηχηρό καμπανάκι ενόψει του αποτελέσματος της δίκης της Χρυσής Αυγής όπου σήμερα ανακοινώθηκε από την πρόεδρο Μ.Λεπενιώτη ότι στις 15 Μάη ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων.
Πρέπει το αντιφασιστικό κίνημα, ενωτικά και μαχητικά, να πάρει αυτή την υπόθεση στα χέρια του και να μην στηριχτεί απλά στους δικαστές που την δικάζουν και τα συντριπτικά στοιχεία που υπάρχουν.

Γιατί προφανώς το θέμα δεν είναι να πάει ο Ρουπακιάς, ο Πατέλης και το πολύ ο Λαγός στην φυλακή. Αλλά να μπουν μαζί τους και οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς κτλ όπως πραγματικά αρμόζει σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.