7.5.19

Αποζημίωση 6.000 ευρώ σε Ηριάννα και Περικλή για τις 400 μέρες άδικης κράτησής τουςΑποζημίωση 15 ευρώ στον καθένα, για κάθε μέρα από τις 400 της άδικης κράτησής τους, αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο Αθήνας στην Ηριάννα και τον Περικλή, που κατηγορήθηκαν άδικα με βάση τον τρομονόμο για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»


Συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν στη συνέχεια, η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο εκείνη ήταν στη φυλακή. «Τους έκοψαν τα φτερά» είπε η συνήγορος του Περικλή. Η πλευρά της Ηριάννας και του Περική είχε ζητήσει να τους αναγνωριστεί η μάξιμουμ αποζημίωση που προβλέπεται από τον νόμο, δηλαδή 29 ευρώ τη μέρα, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε αποζημίωση συνολικά 6.000 ευρώ στον καθένα, για τις 400 με΄ρες που κρατήθηυκαν άδικα. 

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, σε μία δίκη που χαρακτηριζόταν καφκική, οι δύο νέοι είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκαν.

Όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι τους, η κράτηση τους πέραν του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι σε μια παρόμοια υπόθεση, ένας άλλο θύμα του τρομονόμου, ο Τάσος Θεοφίλου έλαβε αποζημίωση περίπου 35.000 ευρώ για την άδικη πενταετή φυλάκισή του.

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/140738?fbclid=IwAR0KE5qabHgDEpMJBayS_oPZGQY_kLPvCIPnPEn3pQkEJqo78BKMc8IevrY#.XNAh9UJD7yc.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.