24.10.23

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας: Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή, από τη διέλευση ανενόχλητων των Κροατών νεοναζί και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στην γειτονική μας Νέα Φιλαδέλφεια, τη δολοφονία του πακιστανού εργάτη Σιζαρ Σαφτάρ, το 8,5% του Κασιδιάρη στον δήμο Αθηνών και οι φασίστες οργανώνουν φασιστική φιέστα την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο με πρόφαση τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη, Καπελώνη, απευθύνοντας και πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες.

Το κάλεσμα από τις παρακρατικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, δείχνει πως οι φασίστες έχουν ως στόχο την ανασυγκρότηση τους στο δρόμο, την περαιτέρω δικτύωσή τους στην Ευρώπη, την διεκδίκηση χώρου για τη ρητορική μίσους που εξαπολύουν. Μέσα σε μια συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, μετατόπισης της ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σε πεδία όπως το προσφυγικό, εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες αξιοποιώντας τον ούριο άνεμο από την άνοδο της ακροδεξιάς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, επιδιώκουν να γίνουν ο εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας, εκείνη η δήθεν αντισυστημική φωνή που είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις.
Η μέρα αυτή για τους φασίστες είναι μια ευκαιρία για μια δυναμική επανεμφάνιση στο δρόμο, ένα κρίσιμο για αυτούς βήμα στην ανασυγκρότηση που ήδη επιχειρούν ώστε να αποκτήσουν τη δυναμική και την κοινωνική νομιμοποίηση για νέα τάγματα εφόδου. Δε θα τους αφήσουμε!
Απέναντι τους, θα βρουν το λαϊκό και το αντιφασιστικό κίνημα, τη νεολαία, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς όπως συνέβη τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου που δεν τόλμησε να πατήσει στο Εφετείο ο Κασιδιάρης παρά την πενθήμερη άδεια που έλαβε από τις φυλακές Δομοκού
Υψώνουμε τείχος απέναντι στους φασίστες.
Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη.
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας.
Δε θα αφήσουμε ούτε το Νέο Ηράκλειο ούτε καμία άλλη γειτονιά να γίνει ορμητήριο μίσους.
Στηρίζουμε τη συγκέντρωση Τετάρτη, 1/11 στις 16:00 στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.