15.1.23

Ζωγράφου: Καμιά ανοχή στις ρατσιστικές επιθέσεις!

Να καταδικαστεί ο τραμπούκος που χτύπησε μετανάστη από το Μπαγκλαντές και αντιφασίστες!



Ανακοίνωση του Antinazi Zone  (Ζωγράφου)


Το Σάββατο 14/1, πραγματοποιήθηκε στου Ζωγράφου μοίρασμα της ανακοίνωσης του Antinazi Zone για την αντιφασιστική πορεία που διοργανώνεται για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από Χρυσαυγίτες.


Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, στη συμβολή των οδών Παπανδρέου και Ούλωφ Πάλμε, οι σύντροφοι είδαν έναν τραμπούκο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να επιτίθεται σε έναν μετανάστη που έπλενε τζάμια στα φανάρια, να τον βρίζει με ρατσιστικά σχόλια (του είδους «γαμώ το Πακιστάν σου») και να τον γρονθοκοπά.





Επενέβησαν άμεσα για να βοηθήσουν τον μετανάστη, για να δεχτούν με τη σειρά τους γρονθοκόπημα από τον τραμπούκο, τον οποίο ήρθε να συνδράμει και η γυναίκα του. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, χτυπήθηκε η συντρόφισσα Ηλέκτρα Κλείτσα και ο σύντροφος Αλέξανδρος Πραντούνας, ο οποίος κατέληξε με αιμάτωμα στο αριστερό μάτι και εκδορές στο πρόσωπο. Η επίθεση σταμάτησε από την παρέμβαση περαστικών ανθρώπων της γειτονιάς.


Ο τραμπούκος μπήκε στο αμάξι του μαζί με τη γυναίκα του και το περίπου 2 ετών παιδί του (!) που κατά τη διάρκεια του περιστατικού βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο και επέστρεψε μετά από 5 λεπτά, ενώ στο μεταξύ είχαν καταφτάσει στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.


Ο ρατσιστής τραμπούκος, ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές και οι σύντροφοι, μεταβήκανε στη συνέχεια με περιπολικά στο Α.Τ. Ζωγράφου, όπου καταγράφηκε η υπόθεση και στη συνέχεια αποχώρησαν.


***


Επιθέσεις σαν αυτή της 14/1 στου Ζωγράφου δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε μεμονωμένες. 


Έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα στο οποίο ο κάθε ρατσιστής τραμπούκος πολύ απλά αισθάνεται ότι «τον παίρνει» να επιτίθεται σε ανυπεράσπιστους μετανάστες.


Είναι το κλίμα που καλλιεργεί η ρατσιστική και εγκληματική πολιτική της ΝΔ – όπως τα pushbacks και οι δολοφονίες προσφύγων στο Αιγαίο και τον Έβρο, το κλείσιμο δομών φιλοξενίας που αφήνουν άστεγες/ους ευάλωτους ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών και βρεφών, κοκ. 


Είναι επίσης το κλίμα που καλλιεργεί η νέα άνοδος της Ακροδεξιάς και οι δολοφονικές επιθέσεις που άρχισαν και πάλι να οργανώνονται. Από τα σχολεία της Σταυρούπολης και του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα (επιθέσεις με μαχαίρια, σιδερολοστούς κλπ σε όποιον/α ήταν ιδεολογικά αντίθετος/η), μέχρι τη Νέα Ιωνία και το Γαλάτσι στην Αθήνα (επιθέσεις σε ομάδες αντιφασιστών που μοίραζαν ανακοινώσεις), τον Ασπρόπυργο (επιθέσεις σε Πακιστανούς μετανάστες) κ.α. 


Ενόψει των επερχόμενων εκλογών αυτό το κλίμα θα εντείνεται και οι επιθέσεις θα πληθαίνουν. Οι ακροδεξιοί και οι φασίστες όλων των αποχρώσεων προσπαθούν μέσω τέτοιων «δράσεων» να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές και τους ψηφοφόρους τους. Μάλιστα, ένα από τα αυτά τα φασιστικά μορφώματα, το νέο κόμμα του καταδικασμένου νεοναζιστή Χρυσαυγίτη και εγκληματία Κασιδιάρη, θεωρείται πιθανό να μπει στη Βουλή . 


Το μόνο που μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση είναι η οργανωμένη και μαζική αντιφασιστική δράση. Αυτή η δράση είναι που οδήγησε στην καταδίκη και τη φυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβρη του 2020.


Σήμερα χρειάζεται ξανά να οργανωθούμε, να φτιάξουμε τοπικές αντιφασιστικές ομάδες, να συνδεθούμε με παρόμοιες ομάδες σε άλλες περιοχές, και να παλέψουμε ενάντια στην επανεμφάνισή τους. Να μην αφήσουμε τους φασίστες να ξαναμπούν στη Βουλή. Να μην επιτρέψουμε στη φασιστική βία να κλιμακωθεί, να μη θρηνήσουμε νέους Παύλο Φύσσα και Σαχζατ Λουκμάν.


Καλούμε όποια/ον θέλει να παλέψει ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό στην περιοχή μας σε κοινή δράση και στη δημιουργία μιας τοπικής αντιφασιστική ομάδας. Μέσα στις επόμενες μέρες θα οργανωθεί η πρώτη συνάντηση για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα. Ελάτε σε επικοινωνία!


antinazizone.gr 

fb: Antinazi Zone 

[email protected]  

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6978942123

6985027526

6932374852


Να μην αφήσουμε καμία ρατσιστική και φασιστική επίθεση (μικρή ή μεγάλη) αναπάντητη.

Να μην αφήσουμε χώρο για την ανάπτυξη και δράση της ακροδεξιάς στη γειτονία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.